Máshogy látni

Anániás pedig elment, és bement abba a házba, rátette a kezét, és ezt mondta: Testvérem, Saul! Az Úr, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, azért küldött engem, hogy újra láss, és megtelj Szentlélekkel.

Saul először megpördült, megváltozott a minőségében, de az útja továbbra is Damaszkusz felé mutatott. Megvakult, mégis sokkal tisztábban látott, mint valaha életében. A gyűlölettől és gyilkolás vágyától feltüzelt fiatalember most segítségre hagyatkozva leteszi életét azok kezébe, akiket üldözött.

Isten szólt Anániásnak, hogy áldja meg azt az embert, akitől félnie kellene. Menjen, és tegye rá a kezét Saulra, arra az emberre, akiről a legutóbbi hírek szerint meg akarja ölni, pusztán azért, mert hisz Jézusban, mint Messiás. El tudom képzelni, hogy mennyire félhetett, és mennyire ellenkezhetett Anániás. Miért kéne megtegye? Miért kéne segítsen neki? Miért kéne meggyógyítsa azt, aki az életére akar törni?

A történet vége persze szépen zárul, Anániás kisebb unszolás után vállalja a feladatot, Saul meggyógyul, ismét látni kezd. A végén Pál lesz, mi pedig az egyik legnagyobb apostolként ismerjük őt. Emberek milliói Pál munkájának köszönhetik, hogy ismerik a Megváltót.

Pál újból lát, de valahogy máshogy mint eddig. Már más szemmel nézi a világot. Olyan színek jelentek meg, amiket még sosem látott. Kinyitja a szemét, és egy ismeretlen ember egyszerre félelmetes, idegen, aggódó, és bizalommal teli arca néz rá vissza. Egy emberé, aki mostmár hittestvére.

Egy ismerősöm osztott meg egy idézetet a minap: "Ha a vallásod megköveteli, hogy gyűlölj valakit, akkor új vallásra van szükséged." Pál megtanulta a pörgésében, a vakságában, és az új látásában ezt, Anániás pedig segített neki máshogy látni.

Vizsgáld meg a hited! Ha nem a szeretet az alapja, akkor gondolkozz el, mert lehet, hogy új látásra van szükséged!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve