Mit tanultál Istentől?

"Ezért most megmutatom, ezúttal megmutatom nekik kezemnek hatalmát, és megtudják, hogy Úr az én nevem!"

Gyereket nevelni nem csak szavakkal lehet. Bocsánat, hibás állítás. A gyerekeket nem szavakkal kell nevelni. Nem is pofonnal, de ez most más téma. Gyereket nevelni példával kell. Sokkal jobban figyel arra amit teszel, mint amit mondasz.

Néhány hónapja figyeltünk fel valamire feleségemmel. A kislányom felkapta a játék telefonját, és a szobában körbe körbe sétálgatva a telefont a füléhez nyomva magyarázott. Percekig nevettünk rajta, és mosolyogtunk, ahogy néztük, mert pont úgy nézett ki, ahogy én szoktam telefonálni. Azóta is ha telefonálok, sokszor felkapja a telefont, és utánam sétálgatva beszél. A gyerekek arra figyelnek, mit teszünk, nem arra mit mondunk.

Milyen az Istenképed? Mit tesz a te Istened? Mit teszel azért, mert ezt láttad Istentől?

Isten meg akarja mutatni magát neked. Szeretné, ha megismernéd. Szeretné, ha látnád, ha éreznéd, megélnéd hogy szeret téged. Elhatározta, hogy megmutatja magát az embernek. Elhatározta, hogy megmutatja a szeretetét neked, olyan módon, amit csak Ő tehet.

Jézus azért jött a földre, hogy megmutassa Isten szeretetét. Nem csak elmondta, hanem megmutatta. Elfogadta a kirekesztetteket. Körül vette magát a bűnösökkel, akiktől mindenki távol tartotta magát. Meggyógyította azt akiről mindenki letett. Tanítvánnyá fogadta azt az elítéltet, aki mellette függött a kereszten. Meghalt azért, hogy te és én élhessünk. Mindezt azért tette, hogy megmutassa szeretete határtalanságát.

Isten nem csak beszél hozzánk. Isten megmutatta magát. Ő megmutatta szeretetét, hogy te lásd, ne csak halld.

Te mit tanultál Istentől?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve