Istennek való engedelmesség


„Felelvén pedig Péter és az apostolok, mondának: Istennek kell inkább engedni, hogynem az embereknek.”


Ez nem lehet igaz! Már megint üldözés, verés és börtön. És miért? Mert Péter és az apostolok nem tudták tartani a szájukat. Pedig olyan világosan megmondták a nagytanács tagjai, hogy mindenről lehet beszélni, csak Jézusról nem.

Igen, egyszerűen csak szót kéne fogadni. Hiszen, már külön sarkot is kaptunk a templomban és senki nem bántana, ha szép csendben magunkban szombatonként ott imádkozgatnánk, énekelgetnénk, persze nem Jézusról.

Vagy, ha Péterék annyira tanítani akarnak, akkor tanítsanak olyan dolgokról, ami nem borzolja a kedélyeket; mint például a Biblia alaptörténetei: teremtés, özönvíz, József és testvérei, Egyiptomi kivonulás, Honfoglalás, Dávid és Salamon királysága. Csak Jézusról ne!

Már csak azért se, mert inkább olyan témákról kéne beszélni, ami az embereket foglalkoztatja; egészséges életmód, az aktuális politikai és gazdasági kérdésekről mit mondanak a próféciák, hogy mikor jön el a Messiás és hogyan leckézteti meg a rómaiakat. Tudomásul kéne venni végre, hogy Jézus nem érdekli, sőt megosztja az embereket.

No meg különben is, nem szavakkal kell az evangéliumot hirdetni! Elég lenne enni adni az éhezőknek, segélyt osztani a nélkülözőknek, lemenni a Bethesda tavához vagy fel az Ékes kapuhoz meggyógyítani a betegeket. És nem kéne hangoztatni, hogy Jézus nevében.

„Péter és János pedig felelvén, az mondják: Vajon igaz dolog-é Isten előtt, rátok hallgatnunk inkább, hogynem Istenre, ítéljétek meg! Mert nem tehetjük, hogy amiket láttunk és hallottunk, azokat ne szóljuk.” (Apcsel.4:19-20)

Majd Pál hozzáteszi: ugyan „a zsidók jelt kívánnak, másfelől a görögök bölcsességet keresnek. Mi azonban a Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, ami a zsidóknak botránkozás, a görögöknek pedig bolondság” (1Kor.1:22-23), de nekünk az Isten ereje.

„Mert a Krisztusnak szerelme szorongat” (2Kor.5:14)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet