Add tovább!

„Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég.”

Elkezdtünk egy újabb évet, Isten pedig ehhez szeretne ma reggel egy rövid iránymutatást adni. Azt, hogy amit várunk, mikor teljesedik be, nem tudhatjuk. Idén? Jövőre? Tíz év múlva? Húsz év múlva? De az nagyon is világos, hogy mi addig a teendő. 

Ma reggel a Mindenható azt kéri tőled, hogy ne félj, hanem hirdesd az evangéliumot. Fontos, hogy tisztában legyél a világ helyzetével, de ne ez kösse le az energiáidat. Ne számolgass, ne spekulálj, hanem élj igazán keresztényként, és add át másoknak az örömüzenetet! 

Nem kell kiállnod a Főtérre, és torkod szakadtából kiáltani, hogy „negyven nap, és elpusztul Ninive”. Nem kell hitvitákat folytatnod, és meggyőznöd mindenkit a saját igazságodról. Sőt, nem kell beiratkoznod teológia szakra sem, ha nem érzel hozzá semmi indíttatást, elhívást. Csak add tovább, amit Isten tett érted! Csak éld meg természetesen a Vele való kapcsolatodat, és add tovább azt a szeretetet, kegyelmet, megbocsátást és megbecsülést, amit Tőle kaptál! Ha kérdezik, válaszolj kedvesen, nyíltan, ködösítés nélkül. Ha a Lélek indít, akkor beszélj, de ha nem, akkor maradj csendben! Hidd el, a csenddel is lehet evangéliumot hirdetni. 

Folytasd azt az életet, amit Krisztus kezdett meg itt a Földön! Légy segítő, támasz, vigasztaló! Légy embere a másiknak egy meleg ebéddel, egy öleléssel, olyan segítséggel, amire neki szüksége van. Járj nyitott szemmel, figyelj fel a körülötted élők szükségleteire, szolgálj nekik önzetlenül, és így mutasd az utat a Megváltó felé! Ő pedig visszajön majd, mert megígérte. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet