Ahogyan Istent láthatjuk

"Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem."
Egész életünkben egyszer sem láthatjuk a saját arcunkat. A tükörképünket igen, de a saját arcunkat, úgy, ahogyan bárki más láthatja a miénket, nem láthatjuk. (Ez valószínűleg az örök életben sem lesz másképp…) Pál apostol idejében még a tükrök sem voltak pontosak, csak homályos képet mutattak a saját arcára mindig kíváncsi szemlélődőnek.
Egyszer eljön a nap, amikor nem a saját arcunk milyensége fog érdekelni minket, hanem Annak az Arca, Aki mindent otthagyott azért, hogy az emberek örök életet kaphassanak.
Nemsokára eljön az a nap, amikor választ kapunk minden kérdésre. Amikor a tiszta szívű, jólelkű emberek Isten táborához fognak tartozni örökre, és akik kétszínűek voltak és a szívükben gonoszak, azok nem léphetnek be Isten Új Országába. Eljön az a nap, amikor újra rend lesz az Univerzumban, semmi nem rontja el a tökéletes összhangot és többet senki és semmi miatt nem kell könnyet ejteni.
„A megváltottak kölcsönösen ismerni fogják egymást. A szeretet és a rokonszenv, amelyet Isten plántált a lélekbe, a legszebb és a legigazabb kifejezésre jut. A bűntelen kapcsolat a szent lényekkel, a harmonikus együttlét a szent angyalokkal és minden korszak hűségeseivel (…) mind hozzájárul a megváltottak boldogságához. 

Ott a halhatatlan lények soha nem csökkenő örömmel fogják a teremtő hatalom csodáit, a megváltó szeretet titkait fürkészni. Ott nem lesz Isten elfelejtésére kísértő kegyetlen, ámító ellenség. Ott minden tehetség fejlődik, minden képesség gyarapszik. (...)

A világegyetem minden kincse kutatásra tárul Isten megváltott gyermekei elé. A halandóság béklyóitól megszabadult ember fáradhatatlanul szárnyal távoli világok felé, amelyeknek lakói sírtak az emberi szenvedés láttán, de örömének csendült ajkukon már egyetlen ember megtérésének hírére is. E föld lakói kimondhatatlan élvezettel osztoznak az el nem bukott lények boldogságában és bölcsességében. Megismerik tudásuk kincseit, amelyeket a végtelen korszakokon át Isten keze munkájának szemlélésével gyűjtöttek. Tisztán látó szemmel nézik a természet dicsőségét - napokat, csillagokat és naprendszereket -, amelyek kijelölt pályájukon keringenek Isten trónja körül. Mindenre - a legparányibbtól a legnagyobbig - a Teremtő neve van írva. Minden Isten végtelen hatalmát hirdeti. 

Az évek, az örökkévalóság évei folyamán még káprázatosabb, még dicsőségesebb dolgok tárulnak fel Istenről és Krisztusról. Nő a szeretet, a tisztelet és a boldogság, miként a tudás is. Az ember minél többet megtud Istenről, annál jobban csodálja jellemét. (…)

A nagy küzdelem véget ért. Nincs többé bűn, és nincsenek bűnösök. Az egész világegyetem megtisztult. A végtelen nagy teremtettséget tökéletes harmónia és boldogság tölti be. Tőle, aki mindent teremtett, árad az élet, a fény és az öröm a határtalan téren át. Élők és élettelenek - a legparányibb atomtól a legnagyobb csillagig - tökéletes szépségükkel és felhőtlen boldogságukkal hirdetik, hogy Isten a szeretet."

(Ellen Gould White: A nagy küzdelem - A küzdelem véget ér)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet