Ítélet = evangélium?

"És láttam, hogy egy másik angyal repül fenn az égen: az örök evangélium volt nála, hogy hirdesse azoknak, akik a földön laknak, minden népnek és törzsnek, minden nyelvnek és nemzetnek"
Jelenések 14.6

Mi jut eszedbe először, és mit érzel, ha az ítélet szót meghallod?

Azt hiszem talán azok vannak a legtöbben, akiknek a kárhoztatás, büntetés jut eszébe, és a félelem társul hozzá. 

Emlékszem, milyen nagy örömöt jelentett számomra, amikor tudatosult bennem, hogy Isten ítélete az örök evangélium része. "Egyedül csak Krisztus halála miatt van az, hogy örömmel tekinthetünk az ő második eljövetele felé. Krisztus áldozata a mi reménységünk középpontja. Ehhez kell rögzítenünk hitünket." (E. G. White: Jézus élete c. könyv, "Az én emlékezetemre" c. fejezet) Krisztus értünk hozott áldozatának köszönhetően lehetséges az, hogy felmentő ítéletet nyerjünk. Amikor Isten ítéletre hív bennünket, akkor arra hív, hogy vérvörös bűneink hófehérré legyenek (vö. Ésaiás 1.18). Krisztus másodszor szabadítóként jön el, s a kegyelem felmentő ítéletét hozza el mindazoknak, akik őt várják üdvösségükre. Ha nem avatkozna közbe, és jönne el, akkor mindenki elpusztulna. Megjelenése valódi szabadítás lesz. Milyen fontos hát meghallanunk ma az üzenetét: "Féljétek az Istent, és adjatok neki dicsőséget, mert eljött ítéletének órája; imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, a tengert és a vizek forrásait!" (Jelenések 14.7)

Vegyük hát komolyan, dicsőítsük és imádjuk őt, a Teremtőnket! Szíve vágya, hogy mikor visszatér, akkor örömmel kiálthassuk: "Íme Istenünk, akit mi vártunk és aki megtart minket; ez az Úr, akit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk szabadításában!" (Ésaiás 25.9)

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet