Vagy - vagy!

Vagy-vagy
Vagy Isten, vagy az a másik hatalom. Nevezhetjük Vádolónak, Kísértőnek, Ördögnek, Sátánnak. Mindenképpen a mérleg ellenkező serpenyőjében áll.
„Akiket Isten Lelke vezérel, azok az Isten fiai”
Rómabeliekhez írt levél 8:14.
 Ha ez a képlet igaz, akkor a másik is igaz. Akiket a Vádoló, Kísértő, Ördög, Sátán lelke vezérel, azok a Vádolónak, Kísértőnek, Ördögnek, Sátánnak fiai. Még leírni is, kimondani is szörnyű! Azonban nincs középút. Nincs ilyen képlet, hogy akik egy kicsit hagyják, hogy Isten Lelke vezesse őket, meg egy kicsit hagyják, hogy a Kísértő, Vádoló, Sátán lelke vezérelje őket, azok… Nem lehetnek egy időben Istennek és Sátánnak fiai. Vagy – vagy! Nem lehetek félig Istené és félig Sátáné, ahogy nem lehetek egy kicsit terhes, meg egy kicsit nem terhes.
Téged kinek a Lelke vezérel? Isten Lelke? Ha igen, nincs miért aggódnod! Tudod, hogyan vezet Isten Lelke? Néha megfedd, hogy ezt vagy azt ne tedd, néha tanácsol, hogy azt meg tedd meg. Máskor int, ha rossz irányba indulsz, megint máskor meg elvezet valami olyan igazság megértésére, amit eddig nem értettél.  Néha eszedbe juttat valakit, akiért imádkoznod kéne, vagy meg kéne látogatnod, esetleg fölhívnod. Máskor – térdre kényszerít, hisz a sok tennivalód között elfeledkeztél a legfontosabbról.
No, és az a másik hatalom? Ő is próbál hatással lenni rád. Ilyeneket mond: Ne törődj vele, mindenki így csinálja! Most mit aggódsz, úgysem tudódik ki!  Ő is vezet. Néha szórakozóhelyre, néha leültet hosszú időre a TV vagy a számítógép elé, és eléd hoz olyan képeket, amikről valahol az a másik hang súgja, hogy ezt ne nézd meg, de emennek hangja elnyomja azt. No és? Nem történhet semmi baj, hisz felnőtt vagy!
Érted már, hogy miért kell vagy egyik, vagy másik oldalra elköteleződni? Mert képtelenség egyszerre egy időben két ló hátán lovagolni.

Válaszd a jobbik részt! Engedd, hogy Isten Lelke vezéreljen, mert akkor leszel Isten fiává, lányává. Én már megtettem ezt a lépést.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet