Év elején


"És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen."
Jelenések 21,6

Hogy telt az éved? Minden úgy történt 2015-ben ahogy szeretted volna? Valóra váltak a terveid, a vágyaid az álmaid? Ugye nem? Hát nekem sem és szerintem nagyon sokan vannak még így. Nem történhet minden úgy, ahogy akarjuk és ez a jó, hidd el! Mert csak egyvalaki van, Aki mindig tudja mi a jó nekünk. Bár, ha előre haladunk az önmegismerés útján, akkor valószínű, hogy egyre több dologban mi is látjuk, értjük, mire van szükségünk, mi kell nekünk. De még mindig ott vannak a többiek, a reánk bízottak. Családtagjaink, rokonaink, barátaink, ismerőseink, mindenki, akiért felelősek vagyunk, akik javára egész évben megpróbáltunk tenni valami jót. Milyen jó lenne elégedettnek lenni, hátra dőlni és kijelenteni: megtettünk mindent az első naptól kezdve az utolsóig! Minden valóra vált, az örömünk immár teljes!

Csak egyvalaki van az egész világegyetemben, aki minden évben elmondhatja azt magáról, hogy minden jót megtett és mindent úgy tett, ahogy kellett és ez Isten maga. Az Ő terve folyamatosan teljesedik és végül az utolsó próféciai is megvalósul. Nem úgy, mint korunk szuperhőseinek, akik legnagyobb szuper ereje talán az az alkalmazkodás, ahogy állandóan képesek reagálni a folyton változó, kiszámíthatatlan helyzetekre, hogy legyűrhessék a gonoszt. Mert neki nincs erre szüksége! Ő előre látja a jövőt és mindig tudja mi következik, mert csak az történhet meg, amit Ő megenged, hogy mindenek fölött célja valóra váljon. Ez a cél pedig nem más, mint mindannyiunk megmentése. Ez volt a cél bukásunk óta, ez volt korszakokon át napjainkig és ez lesz, míg be nem teljesedik. Ahogyan Isten az alfa és az ómega, vagyis a görög abc első és utolsó betűje, úgy nem változik meg ő a mi irányunkban sohasem!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia