Légy bátor!


„Az Úr pedig irányítsa szíveteket Isten szeretetére és Krisztus állhatatosságára.”
Pál apostol második levele a thesszalonikaiakhoz 3:5 


Felkavaró események zajlottak és zajlanak a nagyvilágban. Ember embernek farkasa, és nagyon úgy tűnik, a gyűlölet egyre jobban testet ölt közöttünk és bennünk. Nem tűrjük a másságot, félünk és nincs helye az értelmes párbeszédnek. Ártatlan emberek szenvednek és halnak meg százával nap mint nap, és úgy tűnik, nincs megoldás, nincs menekvés. Hogyan győzhet a Jó ebben az őrült világban? Hogyan maradhat Ember az embertelenségben? 

De a gonosz nem áll meg a távoli országokban, városokban, hanem egészen közel jön hozzád. Beférkőzik a legbensőségesebb kapcsolataidba is, és alapjaiban akarja őket megrengetni. Barátaiddal, családtagjaiddal való harmóniát rázza meg, és próbál rávenni a menekülésre, hogy válaszd az egyszerűbb utat, és hagyj mindent magad mögött, fuss el a megoldás elől. Vagy épp ne akard megoldani, hanem hibáztasd mindenért a másikat, és tegyétek pokollá egymás életét. Hogyan győzhet a Jó a mindennapok, magánélet kihívásaiban? Hogyan maradhatsz Ember? 

Mint egy halvány gyertya lángja a sötét éjszakában, úgy világítja be a világhálót egy gyászoló férj levele. Egy levél, amit a feleségét meggyilkoló terroristának címzett. ˝Nem adom meg neked a gyűlöletem ajándékát˝ - írta a férfi. "Ketten vagyunk, a fiam és én, de erősebbek vagyunk a világ összes hadseregénél. Mindenesetre nincs több időm, amit rád pazarolhatnék, vissza kell mennem Melvilhez, aki épp a délutáni szunyókálásból ébred. Ő még csak 17 hónapos, úgy eszi meg a falatokat, mint bármely nap, és utána úgy fogunk játszani, mint minden nap, élete minden egyes napján ez a kisfiú dühíteni fog titeket a boldogságával és a szabadságával. Mert az ő gyűlöletét sem kaphatod meg soha.˝ (http://tenyek.hu/kulfold/193366_megrazo-levelet-irt-a-terroristanak-aki-megolte-a-feleseget.html)

Isten ma reggel ugyanezt kéri tőled. Ne a gyűlölet útját válaszd, hanem a szeretetét, Isten szeretetének útját! Ehhez a szeretethez bátorság kell, erő, kitartás de megéri, mert csak így maradhatsz Ember ebben a felfordult világban. Megéri, mert Isten az, aki ad ehhez bátorságot, erőt és kitartást. 

Válaszd a szeretetet, az Ő szeretetét! Ez a szeretet vezessen a mindennapok buktatóiban, a saját életed próbáiban, és akkor is erre a szeretetre hallgass, amikor egy nagyobb képet nézel. Csak így győzhet a Jó a te életedben, ha Istent választod, az Ő útját, az Ő módszerét, az Ő válaszát. 

Hát légy bátor, és szeress! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia