A mennyből hangzó tanács



„Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.”
 (Jelenések könyve 3. fejezet 18-19. vers)

Lehet a cím és a jól ismert Laodíceai üzenet láttán sokan már böngésznek is tovább. Hisz mi újat tudna mondani ez a szakasz? Meg különben is, valami bátorításra, buzdításra meg babusgatásra vágyik így kora reggel az ember, nem pedig arra, hogy még Isten is ránk mordulva megtérésre szólítson fel.

És hát amúgy is már épp elég abból, hogy mindig mások mondják meg, mit csináljunk és mit ne, mit vegyünk és mit ne, hogyan öltözzünk, hova menjünk, kivel barátkozzunk…

De talán épp emiatt a lelki hozzáállás miatt érdemes odafigyelni és meghallgatni mennyei Atyánk tanácsát, aki a mindig csokoládéra vágyó gyermekének gondoskodó szülőként inkább tápláló eledelt ad.

A mai lelki reggeli a következő:

Tűzben próbált arany - vagyis, ha úgy véled neked már nem lehet semmi újat mondani, akkor jól figyelj, mert Jézus ma olyan csodát tesz veled és általad, amire nem is gondolsz.

Ne légy olyan, mint azok a szánalmas, szegény, vak farízeusok, kiknek szeme láttára talpra álltak a bénák, feltámadtak a halottak, de Jézus csodáiból önteltségük miatt mégse vettek észre semmit.

Fehér ruha - azaz fogadd el, hogy nem vagy tökéletes, hogy segítségre van szükséged. S ahelyett, hogy fejjel rohansz a falnak, hogy egymagad kapálódzol a megoldhatatlannak tűnő feladatokkal, kérj segítséget! Kérd a „fehér ruhát”, mely kipótolja hiányosságodat, elfedezi gyengeségedet, és eltakarja bűnödet.

Szemgyógyító kenőcs - mely nem egy átlagos kozmetikai szer. Ez annak képessége, hogy meglátod az Isten szerint lényeges és értékes dolgokat.

A megtérés - pedig az, hogy nem csak tudod, amit tenned kéne, hanem mindent félretéve megteszed, s miért?

Mert nem akarod, hogy Jézus, akit szeretsz az ajtón kívül zörgessen…

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet