A bátorság forrása



Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlök, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hágy téged.


Mózes V. könyve 31,6


Mózes 31. fejezete két dologról szól. Az egyik, hogy az utódnak Józsuénak jelöli ki a feladatot, és a másik, hogy tudatosítja népével a szövetség fontosságát. Ez a vers, amit ma reggel olvashatunk éppúgy szól mindnyájunkhoz, mint a zsidókhoz.

A biztonság érzése… szeretjük. Nem szeretünk félni, nem szeretünk a kivilágítatlan utcán hazafelé ballagni, mert félünk a ránk leselkedő esetleges veszélyektől. Ilyenkor megnyugtató számunkra egy fénysugár, mely garantálja a biztos megérkezést. Mikor átvágtunk ezen a nehéz terepen, fellélegzünk és elmondhatjuk, mostmár biztonságban vagyunk.

Szülők! Gyermekeiteket nem a legnagyobb biztonságban szeretnétek mindig tudni? Még akkor is, ha ez a fiatalságnak egyáltalán nincs ínyére.

Biztos ígéreteket kapunk a jó Istentől, melyek nem üres frázisként hallatszik, hanem valóságként. Megkérdezhetjük, hogy na de vajon hogyan, mi módon tud minket bátorítani és megvédeni? Hogy tud velünk maradni, ha tegnap 150km/h-val száguldoztam a (német) autópályán?

Az Isten nem marad el tőled, akármilyen gyorsan mehetsz, és akárhol lehetsz, az Isten nem hűtlen. Tudom, hogy ez a fogalom lassan kihal a fogalomtárunkból, de érezhetjük segítségét, és bátorítását minden helyzetben. Olyan lehetőségek nyílnak meg előttünk, amelyekre mi nem gondoltunk, és ez nem puszta véletlen sorozatnak az összessége, hanem az Isten előttünk megy, és nekünk csak követni kell Őt.

Remek dolog az Istent követni, az életszemlélet egészen megváltozik, ha Istenre hagyatkozunk és benne bízunk!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet