Ellenőrizd a kábelt!

„Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert az Úr, a te Istened maga megy veled; nem marad el tőled, sem el nem hagy téged.”
(Mózes ötödik könyve 31. fejezet 6. vers)

Egy vidéki körzetbe új lelkészcsalád költözött. Nagy lelkesedéssel vágtak bele az új misszióterület adta lehetőségekbe. Akkor sem estek zavarba, mikor megpillantották a korábbiakhoz képest puritánabb lakókörnyezetüket és az elöregedett szolgálati autót.

Ám, mikor éppen használatba vette volna a lelkész a kocsit, az sehogyan sem akart elindulni. Mivel épp hittanóráról jött ki, visszaszaladt az iskolába és kérte a tanárt adjon pár diákot, akik segítenek betolni az autót.

Így is történt, a diákok tolták, mikor már jó lendületben volt, a lelkész elfordította a kulcsot, a motor beindult és gond nélkül eljutott a másik faluba, ahol imaórát tartott. Ahogy az órának vége lett beült a kocsiba, de az megint nem indult. Most a híveket kérte, hogy segítsenek.

Így ment ez évekig. Istentiszteleten, evangélizációs alkalommal, esküvőn, temetésen. Nem volt olyan ember a körzetben, aki ne tolta volna a lelkész kocsiját.

Egyszer aztán lelkészváltásra került a sor. A lelkész nagy pontossággal igyekezett átadni minden információt leendő utódjának. Taglétszám alakulása, hívek lelkiállapota, stb. Végül megmutatta a használati kocsit is. Elmondta, hogy az autó megbízható ugyan, csak nehezen indul. Majd elkezdte mesélni milyen leleményes volt és milyen kedvesek az emberek.

Mindeközben az új kolléga felnyitotta a motorháztetőt, és észrevette, hogy az egyik kábel laza, nincs rendesen a helyén. Fogta, megigazította, majd beszállt az autóba, elfordította a kulcsot és a motor azonnal indult.

A lelkész ott állt és csodálkozott. Felesleges volt az embereket fárasztani több éven keresztül? A megoldás, az erő forrása ott volt végig a motorháztető alatt? A problémát csak egy laza kábel okozta?

Kedves olvasó! Kérlek, gondolkozz el ezen! Gyengének érzed magad? Nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd? Nem jön össze semmi? 

Ne ess kétségbe!

A megoldás, az erőforrás ott van a ’motorháztető’ alatt „Isten nem marad el tőled”! 

Ne engedd, hogy laza legyen a kapcsolat!

Ellenőrizd a 'kábelt'!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet