Boldog reménység

"mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését"
(Tituszhoz írt levél 2:13)

Házasságom első 6 hetében megtanultam, hogy mit jelent boldogan remélni. Míg általában a reménykedés ideje az esküvő előtt szokott lenni, nekem ismételnem kellett. Nagyszerű volt az esküvő, csodálatos a nászút, és szomorú az elválás... Mert a feleségemnek még hat hetet kellett eltöltenie munkában, míg utánam költözhetett.

Amit megtanultam, hogy a boldog remény nem időhöz kötött, hanem eseményhez. Nagyon vártam már, hogy a feleségem újra ott legyen mellettem éjjel és nappal. És ez volt a boldogság és a várakozás motorja. A gyerekek születésnapjuk után egy nappal már várják a következőt, mert szeretnének ajándékot kapni megint. Az esküvő előtt a pár várja a jókívánságokat, no meg a nászéjszakát. Aki új autót vásárol, alig várja, hogy a kulcsot az indítózárba helyezze és meghallja a motor hangját.

Mit jelent az Ön számára Jézus eljövetele? Meg tud nevezni belőle olyan apróságokat, amik sokszor az eszébe jutnak? Amikről álmodozik? Hogyha szeretne okot találni rá, akkor olvassa el ezeket a szavakat:

"Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet