Fontos igyekezet

„Mivel ilyen nagy áldásokat kaptatok, teljes erővel törekedjetek arra, hogy a hitetek mellett fejlődjön ki bennetek a jóság, tudás, mértéktartás, türelem, istenfélő magatartás, a testvéreitek iránti kedvesség, és az isteni szeretet is. Ha mindezek a tulajdonságok megvannak, és egyre erősödnek bennetek, akkor segíteni fognak abban, hogy eredményesek és hatékonyak legyetek. Ugyanakkor elvezetnek benneteket Urunk, Jézus Krisztus teljes megismerésére is. Akiből viszont hiányoznak ezek a tulajdonságok, az olyan, mintha vak lenne, vagy rövidlátó, mert elfelejtette, hogy régi bűneit Isten megbocsátotta Ezért, testvéreim, még inkább törekedjetek arra, hogy megerősítsétek: Isten elhívott és kiválasztott benneteket. Mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani, vagy elesni soha, és nagyszerű fogadtatásban lesz részetek Urunk és Megmentőnk, Jézus Krisztus örökké tartó Királyságában.”
  2Péter 1:5-11. (ÚSZ egyszerű ford.)
Olyan megható ez a szakasz. Rengeteg áldott gondolatot tartalmaz!
1.)    Nagyon sok áldásban volt részünk eddigi életünk folyamán! Nem így látod? Nos ha kétségeid vannak efelől, most mindjárt ülj le egy papírral a kezedben és próbáld csak meg leírni a kapott áldásaidat!
2.)    Rajtad áll, hogy milyen tulajdonságok, szokások kezdenek el növekedni életedben. Azok, amiket táplálsz. Lehet az morgás, elégedetlenség, zúgolódás… de lehet a hit, a jóság, a tudás, a mértékletesség, az istenfélelem, a kedvesség, a szeretet is. Dönthetsz!
3.)    Ha ez utóbbiak növekedésnek indulnak, akkor egyre eredményesebbek, hatékonyabbak lehetünk a mindennapi életünkben is.
4.)    Sőt, egyre jobban megismerhetjük a mi mennyei Atyánkat is!
5.)    És ha ezek a pozitív tulajdonságok megerősödnek bennünk, szokásunkká válnak, akkor nagyszerű fogadtatásban lesz részünk Isten országában.
Hát nem csodálatos ez a kép? Isten mindent megtett a maga részéről. Nekem csupán annyi a feladatom, hogy engedjem azokat a jó tulajdonságokat szárba szökkenni és növekedni, amiket Ő táplált el életemben! Hát ez bizony AKTÍV keresztény életet kíván tőlünk!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia