Hogyan hallhatom meg és adhatom tovább Isten szavát?









Mint az arany alma ezüst tányéron: olyan a helyén mondott ige! 
Példabeszédek könyve  25,11







Ezen a reggelen öt nagyon egyszerű lépésben szeretném bemutatni, hogy hogyan tudom meghallani és továbbadni az Igét úgy, hogy az „… arany alma ezüst tányéron” legyen. 

Az első, hogy  KERÜLJ TELJES NYUGALMI ÁLLAPOTBA!

Ha autóval megyünk és nyomjuk a gázpedált, akkor az autó mindig gyorsabban és gyorsabban megy.  Vegyük le a lábunkat a gázpedálról és a sebességváltót tegyük üresbe. Az autó szép csendben gurul.
Az életünk rohanásában is csendesedjünk el néha. Álljunk így meg az Úr előtt és mondjuk el neki: „ Uram, ha igent mondasz nekiindulok, ha nemet azt is elfogadom. Kész vagyok a Te döntésedet elfogadni, akár jó  akár rossz az én számomra.”
Ezzel a magatartással várakozzunk az Úr előtt. Nagyon jó ha ilyenkor többet böjtölök és imádkozom.

Másodszor kérjük az Urat, hogy NYILVÁNÍTSA KI AZ AKARATÁT AZ ÉN MEGSZENTELT KÍVÁNSÁGOMON KERESZTÜL

A kívánság fontos Isten számára. Zsoltáros Dávid azt írja „Gyönyörködjél az Urban és megadja a te szíved kívánságait. „  Zsolt. 37,4
Isten a szívetekbe oltja a kívánságot a Szentlélek által, arra késztetve, hogy kívánjátok az ő akaratát.  Az Istentől jövő kívánság mindig erősebb lesz.

Harmadszor MÉRD KÍVÁNSÁGODAT A SZENTÍRÁS TANÍTÁSÁHOZ.  

Isten lelke soha nem fog ellent mondani  Isten Írott igéjének

Negyedszer, KÉRJ ISTENTŐL EGY BIZTATÓ JELET

Sok történetet találunk a Bibliában, amikor jelet kértek Isten emberei. Illés hétszer imádkozott esőért, és a keleti égbolton megjelent egy kicsi felhő. Gedeon is kért jelet és választ kapott kérdésére.

Ötödször ISMERD MEG ISTEN MENETRENDJÉT!

Mindaddig imádkoznod kell míg elnyered Isten békességét. Ha imádkozás közben még érezel nyugtalanságot, akkor nem megfelelő az időzítés, imádkozz tovább. Amikor azonban békesség tölti be a szívedet, akkor ne várj tovább, indulj el! Ha így mondod az Igét az helyén mondott ige lesz, akkor meghallod Isten hangját és tud munkálkodni rajtad keresztül.

Tapasztald meg ezt Te is! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet