Hétköznapi csodák


"Ha egy nap gyermekeitek majd megkérdezik atyáikat, mit jelentenek ezek a kövek, ezt a magyarázatot adjátok gyermekeiteknek: Itt szárazon kelt át Izrael a Jordánon, mert az Úr, a ti Istenetek kiszárasztotta előttetek a Jordán vizét, míg át nem keltetek, ahogyan az Úr, a ti Istenetek a Sás-tengerrel tette: kiszárasztotta előttünk, míg át nem keltünk, hogy a föld népei megtudják, milyen hatalmas az Úr keze, s magatok is minden időben féljétek az Urat, a ti Isteneteket."
Józsué könyve 4:21-24

Emlékszel a mindennapi csodákra, amik csak úgy megtörténnek, és még csak nem is kéred? Vagy arra, amikor előtted is megnyílnak bezárt ajtók, és minden megváltozik? Ha valaha is érezted ilyenkor, hogy megmagyarázhatatlan, ami megtörtént, akkor az az Isten keze volt.

Az, hogy élsz, ilyen szennyezett levegőben is az Isten műve. Hogy a gyenge immunrendszered ellenére is többször vagy egészséges mint beteg. Van valakid akinek megfoghatod a kezét. Isten csodája, az hogy egyedülállóként is meg tudod állni a helyed, és közben elvezethet téged a szerelemhez.

Mondd el, hogy mit tett, tesz Isten veled. A hétköznapok csodáit jegyezd fel egy kőre. Papírra. Nyiss egy csodák című mappát a gépeden. Írd be wordbe, vagy készíts róla ppt-t, szerkessz képet, de jegyezd meg és ne felejtsd el, hogy Isten ott van az életedben. Írj egy emlékeztetőt a telefonodba, h időközönként emlékeztessen arra, hogy ki is vagy valójában.

Ha valaki megkérdi miért szereted Istent, mondd el, hogy ezt és ezt tette. Megérintett, és hogyan. Szeret, feltétel nélkül. Kiáltsd szét a világhálón, hogy igen, Isten hatalmas.

A mai nap egy hétköznapi csoda. Fedezd fel Isten hatalmát. Ha ma megteheted, miért várnál holnapig!

csrenata

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia