Isten előtt feddhetetlenek

„…és szájukban nem találtatott hazugság: ezek feddhetetlenek.
Jelenések könyve 14:5


Meglepően sokszor beszél a Biblia a feddhetetlenség fontosságáról. Noé, Ábrahám, Jób, és sokan mások is feddhetetlen, igaz, becsületes emberek voltak Isten és az emberek szemében.

A közéletben, de akár egy állás betöltésénél is rendkívül fontos az illető feddhetetlen múltja és jelene. Ez nem az erkölcsi bizonyítvány kérdése, mert lehet, hogy valaki jogilag büntetlen előéletű, de lehetnek olyan dolgai, melyek mégis alkalmatlanná teszik egy bizonyos helyre.

Életünk dossziéját lapozgatva azt gondolom vannak dolgok, amit legszívesebben kitörölnénk. Isten ráadásul még a szívünket is vizsgálja, a gondoltunkban megszületett bűnös dolgokat is komolyan veszi. Hogy lehet mégis valaki feddhetetlen?

Az egyik része rajtunk áll. Dönthetünk úgy, hogy engedünk a rossznak, vagy megállunk és másfelé megyünk tovább. Ameddig Isten időt ad nekünk, mindig van választásunk; döntéseik, viselkedésünk, szavaink pedig majd igazolják feddhetetlenségünket.

A feddhetetlen élet másik titka, ami Jelenések könyvében is olvasható, hogy a győztes szentek „áron vétettek meg”. Ez az ár pedig Jézus vére volt. Ez tesz bennünket is támadhatatlanná az Ördöggel szemben.
Engedjük, hogy Isten lelke formáljon és vezessen bennünket ma is, hogy tiszta, becsületes életünk lehessen előtte.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet