Ne légy erőszakos!

„Ne irigykedjél az erőszakos emberre, és egyik útját se válaszd! Mert a rossz úton járókat utálja az Úr, de a becsületesekkel közösségben van.”
Példabeszédek 3:31-32



Sokféleképpen el lehet érni céljainkat. Még az önmagában véve jó célokat is. De még ha több út is visz el a célig, nem mindegy, hogy melyiket választjuk.

Valamilyen formában talán már mindannyian megtapasztaltuk, hogy legtöbbször azok érvényesülnek, akik erővel-erőszakkal mennek előre. Ők hoznak fontos döntéseket, ők befolyásolnak és irányítanak embereket, eseményeket. Náluk összpontosul a pénz és a hatalom.

Ezzel szemben ott vannak a csendes, szelíd emberek, akik nem akarnak erőszakkal, mások ellenében előnyökhöz jutni. Nem a gyenge, döglött halként sodródó emberekre gondolok, hanem a Jézustól tanult szelíd és alázatos emberekre, akik tudnak várni az Úrra.

Az élet most, itt nem igazságos. Van viszont egy igaz Istenünk, aki nem csak a célra figyel, hanem az útra, melyet eléréséhez választunk.

A Bethesda tava melletti emberek mind egy célért küzdöttek. Viszont az a néhány méter, míg elértek a vízhez megmutatta, hogy ki az erőszakos, és ki a becsületes ember.

Ellen G. White így ír erről a Jézus élete c. könyvben (159.o.):

„Ennek a tónak a vize időnként megmozdult. Az általános hit szerint ez természetfeletti erő műve volt, s aki először lépett a felkavart vízbe, az meggyógyult, bármilyen betegségben szenvedett is. Nyomorultak százai látogatták ezt a helyet. A tömeg olyan nagy volt, amikor a víz felzavarodott, hogy rohanás közben letaposták az előttük levő férfiakat, nőket és gyermekeket, a náluk gyengébbeket. Sokan a tó közelébe sem juthattak. Többen odaértek és a parton haltak meg. Menedékhelyeket készítettek a tó körül, hogy a betegeket megvédjék a nap hevétől és az éj hűvösétől. Némelyek az éjszakát ezeken a tornácokon töltötték, s onnan másztak a tóhoz nap mint nap, a gyógyulás hiú reményében.”

Kedves Barátom! Te hogyan szeretnéd elérni céljaidat? A könyöködet, vagy a térdeidet használva?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet