Közel az üdvösség

„Ehhez tartsátok magatokat, felismerve az időt. Itt az óra, hogy fölébredjünk az álomból: üdvösségünk közelebb van, mint amikor hívők lettünk.”

„Mindezt annál inkább tegyétek meg, mert jól tudjátok, milyen időket élünk! Itt az ideje, hogy végre felébredjetek az álomból! Hiszen most már sokkal közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk.”
Róma 13:11.

Rendszeresen járok börtönbe. Látom, ahogy az elítélteket felkészítik a szabadulásra. Ahogy közeledik szabadulásuk ideje, egyre többet gondolnak arra; Hol fogok lakni? Mi lesz velem? Hogyan élek meg? Hogyan tudok beilleszkedni a társadalomba?
Mi itt e földön már 6000 éve ’börtön’-ben élünk – de közeledik a szabadulás ideje.
Észrevesszük ennek jeleit?
"…tudjátok az időt, hogy itt van már az óra, amikor fel kell ébrednetek az álomból!"
A tíz szűz a vőlegény érkezése előtt elaludt, elbóbiskolt. Amikor a leginkább ébren kellett volna lenniük.
És mi hogy állunk ezzel? Majd csak lesz valahogy? Minek az a nagy sietség?

’Meddig fekszel, te rest, mikor hagyod abba az alvást? Még egy kis alvás, egy kis szunnyadás, összetett kézzel fekvés: így tör rád a szegénység, mint útonálló, és a szűkölködés, mint egy fegyveres ember.’ – olvassuk a Példabeszédek könyvében.

Vegyük észre, ismerjük fel az időt, hogy üdvösségünk elérkezett!
’Üdvösség’ – héber; ’jesa, ’jesuah’ – jelentése: tágassá tenni, megmenteni, megszabadítani.
Ismerjük fel, hogy Jézus Krisztus, mint Üdvözítő és Szabadító készen áll a szabadításra – a börtönből való kiszabadításra. Vegyük észre ennek jeleit.
Napról-napra közelebb van a szabadulás ideje.
Jézus Krisztus szeretne a halál országából megszabadítani és az Ő örök országába elvinni!
Én szeretnék örökre Vele lenni! Szeretném ébren várni Őt! Szeretnék figyelni visszajövetelének – szabadításának jeleire! És Te?