Szükség van Rád!

„A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai.”

Jézus jól tudta, hogy nem jó az embernek egyedül, ezért gondja volt arra, mit hagy „maga után”. Nem jó egyedül élni, dolgozni, vinni a terheket, ezért amikor elkezdte hivatalosan a tanítói szolgálatát, csapatot szervezett maga köré. Elhívott szegényt és jómódút, tanultat és tanulatlant, fiatalt és idősebbet, hogy kövessék őt, segítsék munkáját, tanuljanak tőle Istenről, és amikor eljön az ideje, vigyék tovább, amit Ő elkezdett. 

Mert Krisztus nemcsak odaadta értünk az életét a kereszten, nemcsak feltámadt, hanem egy csapatot is elindított az úton Isten országa felé. Egy csapatot, akik nem voltak tökéletesek, de igazán ismerték Őt, a barátai voltak, és hittek Benne, a Messiásban. Egy csapatot, akiket felkészített a szolgálatra, és akik hűen végezték a rájuk bízott munkát, miután Ő felment Atyánkhoz a mennybe. 

Voltak köztük súrlódások, nézeteltérések, de ezeket nem söpörték a szőnyeg alá, hanem megoldották Őket a mennyei Segítő, a Szentlélek vezetésével. És a csapat egyre csak nőtt, akárcsak egy fejlődésben lévő test. Mindenkire szükség volt benne, mindenkinek volt feladata, és ezt mindenki el is végezte. 

A csapat nőtt, a test fejlődött, és az üzenetük eljutott Hozzád is. Te is részese lettél annak a csodának, amit majd’ kétezer éve Krisztus indított útjára. Rád is szükség van. Fontos vagy, és fontos a csapat másik tagja is. Isten feladattal bízott meg, hogy végezd el, hogy tegyél a test növekedéséért, azért, hogy egészséges maradhasson, azért, hogy Krisztus maradhasson a fej, aki vezet minket így együtt és egyénenként is. Gondolkozz ma erről! 

Gondolkozz ma Jézusról, hogyan állította össze a csapatát, milyen feladatokat bízott rájuk, és mi lehet a Te személyes küldetésed! Ne feledd, szükség van Rád! Feladatod van! Hát találd meg, és végezd Isten vezetésével! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet