Hidd el, a javadra van!

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”
Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 5:16-18


Hidd el, a javadra van! Én jót akarok neked. - mondta kezében az antibiotikummal vagy épp a kanalas orvossággal, miután átvirrasztotta veled az éjszakát, cserélgette a vizes borogatásokat, veled együtt szívta be a kamilla gőzét a nagy fehér takaró alatt, hogy legalább néhány percig bent maradj, és kicsit kevésbé érezd szenvedésnek. És próbáltad elhinni, hogy ez tényleg a javadat szolgálja, de undorral néztél a gyógyszerre, és nem ment le olyan egyszerűen. 

Utólag persze könnyű belátni, hogy igaza volt, mert még mindig itt vagy, és talán már te is ugyanezt mondod a következő nemzedéknek. De akkor egyáltalán nem tűnt ez „javadra válónak”. A gyógyszer túl nagy volt, keserű és mindig szerencsétlenül próbált lecsúszni a torkodon. A tea túl meleg, a kamillás gőzölés túl forró és párás, a szirup túl édes, a vizes borogatás túl hideg. És mégis, valahol mind a hasznodra volt, ezt ma már tisztán látod, vallod. 

Ma reggel Isten arra kér, nézd egy hasonló szemüvegen keresztül az életet. Nézd abból a szempontból, hogy ez a te javadat szolgálja! Nézd az öröm, a Vele való kapcsolat és a hála szemszögéből! Mert könnyebb a túl keserűt, túl forrót vagy túl hideget észrevenni és kiemelni. Ehhez nem kell bátorság, mert a rosszat valahogy könnyebb észrevenni. 

Ma reggel dönts másként! Ma reggel legyél bátor, és lásd meg az örömöt a legnagyobb próbában is! Lásd meg a fejlődés lehetőségét, az esélyt, hogy jobban megismerheted Istent, közelebb kerülhetsz hozzá! Ma lásd meg, mennyire gazdag vagy, mennyi mindent kaptál, pedig igazán meg sem érdemelted. Ma reggel nevess a búskomor búcsúzó novemberre, és idézd fel magadban a legszebb pillanatait! 

Ma reggel indulj pozitívan a napnak, az előtted álló újabb hétnek, és akard meglátni: Isten a javadat akarja!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia