Isten remekműve vagy



„És látá Isten, hogy minden amit teremtett vala, íme igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap.” 1Móz 1:31 

Isten mesterműve vagy! Mit jelent ez? Te nem egy hétköznapi, átlagos, ember vagy, hanem egyedülállóan eredeti! Amikor Isten megteremtett mindent megtett, hogy pontosan olyan legyél, amilyennek Ő akart. Az Ő remekműve vagy.


Láttam, hogy egy festőművészt ahogyan egy gyönyörű festményen dolgozott. Elképzelte, hogy mit fog készíteni és a remekmű a fejében jóval előbb megjelent, mint a festővásznon. Festés közben odafigyel minden egyes ecsetvonásra, és látja hogyan fog illeszkedni az adott vonás a kép egészébe. Én, aki csak részleteket láttam a képből, nem tudtam elképzelni mi lesz belőle.

De a barátom pontosan tudja mit csinál. Amikor a festménye elkészül, nagyon büszke rá! Nem tud betelni alkotásával, tudva, hogy minden egyes részletbe teljesen beletette önmagát. A művész szereti az alkotását, mert a saját kezével készítette pont olyannak, amilyennek elképzelte.

Kedves Barátom! Tudtad azt, hogy a világegyetem legnagyobb Művésze alkotott téged? Jóval előbb elgondolt, mint hogy megszülettél volna, vagy életedből egyetlen ecsetvonás megjelent volna. Lehet, hogy vannak olyan napjaid, amikor nem tudod elképzelni sem, hogy a nagy Művész mit alkot életed festővásznán. Lehet, hogy nem mindig érted a folyamatban lévő munkáját, de Ő tudja mit csinál, és mindig észben tartja, hogy mi a legjobb számodra.

Ő teljesen belehelyezi Önmagát az életedbe, szeretettel alakítva annak minden egyes részletét, mígnem az egy csodálatos remekművé áll össze. Ideje, hogy ma reggel úgy lásd magad, mint a nagy Művész értékes alkotását, akit Ő szeretettel formált.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia