„Mondd, te kit választanál?”


„Ekkor így szólt Józsué a néphez: Magatok vagytok a tanúi annak, hogy ti választottátok az Urat, hogy őt szolgáljátok. Ők azt mondták: Tanúi vagyunk.”
Józsué könyve 24:22

Jobbra vagy balra? Kenyér vagy zsemle? Húsos vagy vega? Hosszú vagy rövid? Kék vagy fekete? Igen vagy nem? Néha másodpercek töredéke alatt rávágod a választ, és már jön is a következő elágazás, ahol dönteni kell, máskor órák hosszat latolgatod az esélyeket. Minden nap folyamatosan mérlegre kell tenned, melyik a jobb, melyik éri meg, melyik a célravezető és te mit szeretnél. És döntesz jól vagy rosszul, a végén pedig talán tanulsz is belőle, vagy legközelebb újra beleesel ugyanabba a csapdába.

Nap mint nap döntened kell arról is, kinek adod az első helyet az életedben. Akármennyire is bonyolultnak látszik a dolog, mégis csak ketten küzdenek ezért. Isten és a Rossz, és a döntés a te kezedben van.

Engeded, hogy Isten gondviselése, bölcsessége győzzön, vagy beadod derekad a kísértésnek, és jársz tovább a magad megálmodta úton Édentől keletre? Engeded, hogy az mutassa neked az irányt, aki ismeri az utat a célig, vagy teszel még egy pár kitérő S-kanyart?

Gondold át jól a lehetőségeket, és legyen ez a nap a jó döntéseké, az Isten mellett meghozott döntéseké! Add át neki a vezetést, és kövesd azon az úton, amit neked mutat! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia