Jó illat


„Mert mi valóban olyanok vagyunk, mint a Krisztustól Istenhez felszálló füstölőszer jó illata. Ezt pedig azok is érzik, akik az üdvösség felé haladnak, és azok is, akik el fognak veszni.”

2Korintus 2:15. (WBTC fordítás)

Érdekes, hogy mi nők – általában – mennyire szeretjük a kellemes illatokat. Vannak, akik órákig el tudnak nézelődni drogériákban. Hallottam egy hölgytől, hogy mielőtt valahova megy, előtte mindig betér egy nagy áruházlánc üzletébe, mert ott kedvére használhatja a teszt-illatokat. Azért a férfiak is meg szoktak fordulni egy bombázó illatfelhő után.

Micsoda gyönyörű a hasonlat a fenti Igében. Mi olyanok vagyunk, mint a jó Istenhez felszálló kellemes illat. Ilyen kellemes illatot érzett meg Isten, amikor Nóé áldozatot mutatott be – aztán megígérte; többé nem lesz özönvíz. Ábel áldozata is jó-illatú áldozat volt, amit aztán az Úr elfogadott.

Isten arra kér minket, hogy szánjuk oda az Ő oltárára életünket, mint jó-illatú áldozatot. (Róma 12.)

Mitől lesz jó illatú az áldozatom? Talán könnyebben meg tudunk arra a kérdésre válaszolni, hogy mikor kellemetlen? Van egy szép magyar közmondás: Öndicséret – büdös! Tehát mitől lesz jó illatú egy áldozat? Ha önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül végzik. Ha feltétel nélküli a szeretet. Ha nem vár viszonzást.

Nos, az ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.

Tedd az oltárra még ma önmagadat - jó illatú áldozatként!

Ne felejtsd el, hogy ma az MR1 Kossuth Rádióban Adventista félóra lesz.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia