Az új világ


És láttam: íme, a Bárány ott állt a Sion hegyén, és vele száznegyvennégyezren, akiknek a homlokára az ő neve és Atyjának a neve volt felírva.
Jelenések könyve 14:1

Képzeld el, barátom azt a napot, amikor nem lesz többé fájdalom, amikor búcsút inthetsz az elköszönésnek, és soha többé nem kell fehér köpenyes orvosokat látnod. Képzeld el azt a világot, amikor félelem nélkül végigmehetsz az utcán, és nem fogod tudni, mi az aggodalom. Nem lesz halál, távolság és rossz hírek. 

Ebben a világban végre megtudod, mi az igazi béke, az öröm és az önzetlen szeretet. És ami a legfontosabb, szemtől szemben állhatsz Isten előtt. Felteheted neki az összes kérdésedet, és Ő nyíltan, szelíden válaszol minden miértedre. Láthatod azt a Lényt, aki érted áldozta életét, aki érted a mindent adta, hogy megtapasztald az élet igazi ízét. Belenézhetsz a szemébe, és többé soha senki nem fog tőle elválasztani. A neve ott lesz a homlokodon, mint egy örök jel, hogy győztes vagy. Mert Vele győztél a mindennapokban, mellette döntöttél, és kitartottál a legnehezebb helyzetben is. Vele győztél, miatta győztél, és miatta élhetsz immár tényleg örökké.

Nem tudom, milyen lesz a jövő heted, de talán tartogat a jón kívül kevésbé örömteli dolgokat is. Hát emeld fel a fejedet, és vidd magaddal ezt az igét a következő hétre. Adjon Isten erőt, kitartást és örömöt ez által, és hidd, a Jó végül megnyeri a végső csatát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia