Dicsőítsük az Urat!


„Az éneklőmesternek; zsoltár, ének. Örvendezz Istennek, oh te egész föld. Énekeljétek az ő nevének dicsőségét; dicsőítsétek az ő dicséretét!”
(Zsoltárok könyve 66. fejezet 1-2. vers)

Amilyen nagy dolognak számított néhány éve az interneten keresztül vásárolni, telefonálni, videót nézni, manapság már nevetünk azokon, akik nem élnek eme magától értetődő lehetőségekkel.

Jómagam is anno úgy kezdtem hozzá, hogy mindent ki akartam próbálni, e-mail, icq, msn, stb. S ha ma is ezt csinálnám (facebook, twitter, iwiw és társaik), valószínűleg egész nap a számítógép előtt ülhetnék.

Hát igen, áldás, ha megfelelően használjuk, és átok, ha azt a sok szemetet nézzük, amit nap, mint nap ránk árasztanak. (spam, a küldd tovább levelek, stb.)

Őszinte leszek. Mikor elárasztanak az ezerszámra küldött zenés ppt-k és linkek, ezt nézd meg felirattal, nem mindig nézem meg, sőt sokszor a cím alapján egyből kitörlöm ezeket.

De tavaly kaptam egy linket egy hittestvértől, amit megnyitottam és nagyon megfogott. Egy kórus 2010 novemberében az USA-ban, egy bevásárlóközpont éttermében, Händel Messiás oratóriumából a Hallelujah tételt énekelte. http://www.youtube.com/watch?v=SXh7JR9oKVE

De ez még nem lenne olyan különleges önmagában. De ahogy előadták… Szépen az emberek közé vegyülve nézelődtek, étkeztek a kórus tagjai, egy zongorista adventi dallamokat játszott egy szintetizátoron, majd egyszer csak átváltott orgonára és elkezdte Händel Messiását játszani.

Erre szép sorban a civil ruhában lévő kórustagok sorban álltak fel és kapcsolódtak be az éneklésbe. Majd a végén mintha mi sem történt volna szépen leültek és ettek tovább. A hallgatók, vagy nézők pedig szájtátva bámultak, mint én is, hogy ilyen nincs.

Pedig van. Angyalok milliói zengnek mindennap halleluját a Teremtőnek. Sőt a Biblia beszél olyan mennyei lényekről, akik éjjel-nappal ott állnak Isten oltára körül és dicséretét zengik.

És milyen jó lenne, ha nemcsak kórusok előre megbeszélt forgatókönyv és kotta szerint dicsőítenék az Istent, hanem amint a fenti video üzeni;

Te, egyszerű ember; ma, a hét egy közönséges napján, törj ki a megszokottság mókuskerekéből!

Állj fel, és énekelj az Úrnak! Énekeld dicséretét!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet