Az igazság ára

"
Az Úr megvizsgálja az igazat és bűnöst, szívből gyűlöli azt, aki az erőszakot szereti"
Zsoltárok Könyve 11,5

Ma, ha reggel bekapcsolom a TV-t akkor a Viasat3-n egymás után következnek a bűnügyi sorozatok, ahol Jessica Fletcher vagy Steve ügynök nyomozgat. Átkapcsolok a Hallmarkra ott egy másik sorozat megy. Este, ha valami normális műsort szeretnék végre találni, akkor nézhetem az NCIS-t. Elég csak 5 percet nézni a TV-t máris tele lesz a hócipőd a sok rendőrségi esettel. És akkor kinyitod a Bibliádat és azt találod, hogy Isten is megvizsgálja az igaz és bűnös embert. Aztán a sok gyűlölet az agyadra megy, és úgy tűnik, hogy Istennek is van szent haragja?! Nem tudom, hogy benned ezek a kérdések merülnek-e fel, de bennem igen. Ezért megpróbálom feloldatni Isten Igéjével a feszültséget, ami bennem keletkezett...

Van egy olyan határ, amikor Isten véget vet a gonosznak. Sokszor látom ezt a saját életemben. Van, amikor Isten az "eddig és nem tovább kényszert" alkalmazza, azért, hogy visszatartson engem a rossztól. Mert szeret, ezért nem engedheti meg. Mert szeret, ezért nem szeretheti azt, aki erőszakos stb. ember. Isten minden esetben egyenes, ezért adott pillanatban kiiktathat, megakadályozhat embereket a rossz szándék véghezvitelében. Teljes szívéből elveti azokat, akik erőszakot teremtenek a világban.

Ezért Isten szeretete és a bűn iránti iszonya tökéletesen megfér egymás mellett. Mert az igazságnak ára van. Az én igazságomnak egy emberré lett Isten az ára, akinek vére megfizethetetlen jót hozott az életembe- életet lehelt belém, célokat, látást adott. A te igazságodnak- és bármit követtél eddig ez akkor is igaz- Jézus vére az ára, ami minden rossz emléket és rémálmot kitörölhet az életedből. Ma reggel kiülhetsz az erkélyedre; vagy mint én, nézheted az iskolába ballagó gyerkőcöket és eltöprenghetsz azon, hogy mennyi "igaz" történet van a birtokodban. És ha rájöttél arra is, hogy vannak "bűnös" történetek a szíved mélyén leborulhatsz, vagy csak ülve összeteheted a két kezed, vagy ha van akivel együtt- összekulcsolhatod a két kezed és imában kérheted Jézus igazságát, ami a legértékesebb, legbiztosabb mosószer a világon, és a legjobb: sosem hagy maga után szürke foltokat. Tiszta vagy!






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia