Isten cselekvő, bátor népe

"De azok, akik ragaszkodnak Istenükhöz, bátor tetteket visznek véghez."

A 21. század legújabb trendje a “minimalizmus”. A mozgalom lényege, hogy a “dolgokkal” túlzsúfolt életet kicsit egyszerűbbé, átláthatóbbá, kezelhetőbbé tegyék. A minimalizmus követői minden olyan dologtól megszabadulnak, amik nem feltétlen szükséges az életükhöz: olyan eszközöktől, amiket soha nem használtak, (a konyha nagyszerű kiindulópont, ha valaki ilyesmiket szeretne találni) könyvektől, amiket soha nem fognak elolvasni, ruháktól, amiket nem fognak felvenni, stb. Akik egyszer beleugranak a minimalizmusba, hamar rájönnek arra, hogy rengeteg felesleges dologgal vesszük körbe magunkat, amik máskülönben fel se tűnnének, és éppen ezért azok a dolgok, amik valóban fontosak, eltűnnek a kupac aljában. A tulajdonunkban lévő tárgyak (de folytathatnánk a sort szokásokkal, információkkal, kapcsolatokkal is) nagy részéhez csak azért ragaszkodunk, mert megszoktuk, hogy ragaszkodunk hozzájuk. “Majd még jó lesz valamire.” A gond csak az, hogy amíg az életünk tele van felesleges dolgokkal, nem jut elég energiánk olyanokhoz ragaszkodni, amik tényleg hasznunkra vannak.

Mint például Isten.

Dániel pontosan tudta, hogy hogy megy ez: ha valaki, akkor ő megtapasztalta, hogy milyen az, amikor ragaszkodik Istenhez, Ő pedig nem hagyja cserben. A barátait majdnem megégették, az oroszlánok majdnem felfalták, több király is majdnem kivégezte, és majdnem összeroppant a felelősség alól, amit egy részről az uralkodó, más részről Isten a vállára helyezett. Ha csupán a saját erejére támaszkodott volna, ezek közül bármelyik túlment volna a határain. Biztosan feladhatta volna, vagy valamilyen módon “eltették volna láb alól”. De nem így történt. Ö is bátor tetteket vitt véghez Isten segítségével, és mikor Isten megmutatja neki, hogy mi várható a jövőben, az utolsó napokban élő népről (rólunk) is azt mondja, hogy Isten mellett rengeteg bátor tettet hajthatunk végre.

Itt az ideje kiüríteni a fiókból a konyhai eszközöket, amiket talán soha életünkben nem fogunk használni, és helyet csinálni az életünkben annak, akihez tényleg megéri ragaszkodni: Istenhez! Ez a receptje a valódi, bátor tetteknek!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet