A megváltottak éneke

"Hallottam egy hangot a mennyből, mint nagy vizek zúgását, és mint hatalmas mennydörgés hangját; és a hang, amelyet hallottam, olyan volt, mint a hárfásoké, amikor hárfán játszanak. És új éneket énekelnek a trónus előtt, a négy élőlény és a vének előtt, és senki sem tudta megtanulni ezt az éneket, csak az a száznegyvennégyezer, akik áron vétettek meg a földről:"
Jelenések könyve 14:2-3

Egy jó ének képes arra, hogy mély érzelmeket és gondolatokat ébresszen bennünk. De hogyan születnek az énekek? Nem vagyok zeneszerző, sem dalszövegíró, de azt tudom, hogy a legtöbb szerző saját benyomásaiból, megérzéseiből táplálkozik. Ettől lesz hiteles, sikeres, és könnyen érthető számunkra. Ebből adódik az egyértelmű kérdés: ha szeretnénk Istennek énekelni a megváltottak seregében, hogyan tanulhatjuk meg a legfontosabb éneket?

Ezt az éneket nem lehet kottából, vagy hallás után elsajátítani. Ezt csak azok ismerik, akiknek van miről énekelni. A Jelenések könyvéből kiderül, hogy mielőtt Jézus visszajön, Sátán különösen nagy erőkkel fogja támadni azokat, akik hűségesek szeretnének maradni Istenhez. Kemény próbákat, akár üldözéseket, fenyegetettséget kell kiállniuk. Jézus így figyelmeztet ezzel kapcsolatban:

 "Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért. Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást. Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek.  Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. De aki mindvégig kitart, az üdvözül. (Máté evangéliuma 24:9-13)

A győzteseknek kemény tapasztalatokon mennek keresztül, de jutalmuk garantált. Az ő dicsőítésük, nem egy felfokozott értelmi állapot, hanem személyes Istennel szerzett tapasztalat eredménye. Senki sem élheti át helyettünk a hitpróbákat. Senkinek nem számíthatunk az Istennel való kapcsolatára. 
Saját forrás, saját kapcsolat hoz majd saját tapasztalatot, amiről már lesz mit énekelnünk!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet