Jóval győzd le a rosszat

“Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.”



Harcolni nem egyszerű dolog. Stratégiai érzéket, erőt, gyorsaságot, ügyességet, jó reflexeket igényel. Én sosem voltam jó a bunyókban. Általában én jutottam padlóra vesztesként. Harcolni nehéz. Főleg ha győzni akarsz. Mégis néha megéri, amikor valami nemes ügyért kell küzdeni, mert a jutalom hatalmas lehet.

Nem mindegy hogy harcolsz. A küzdelemben mindig választanod kell fegyvert. Lehet az egy kard, puska, vagy bomba, mindegy mi az, de sokat elárul rólad. Fel kell fegyverkezned, de nem mindegy, hogy mihez nyúlsz, amikor győzni akarsz.

Pál azt mondja, hogy van egy fegyvered. Minden küzdelemben ahol a rossz döntésekkel állsz szemben, van egy fegyvered. Minden alkalommal, amikor valaki megbánt, van egy védő pajzs, amit használhatsz. Mikor valaki támad téged, fel tudsz fegyverkezni ellene. Ez a fegyver a jóság. Az eszköz amivel küzdhetsz, az a bátorság, a nemesség, a becsületesség.

Isten sosem hagy egyedül a küzdelmekben. Sosem mondja azt, hogy egyedül vagy, hanem minden alkalommal segítséget nyújt neked. A kérdés csak az, hogy milyen fegyverhez nyúlsz. Dönthetsz úgy, hogy előveszed azt az eszközt, amit az egész világ. Felveheted a kesztyűt, és azzal vághatsz vissza, amit kapsz. Ha kővel dobálnak, te is ősemberként dobod vissza a követ, vagy választhatsz más utat. Győzhetsz is.

Azt mondja Pál, hogy az egyetlen mód ahogy győzni tudsz, ha megváltoztatod a játékszabályokat. Ha megváltoztatod az eszköztárad, és nem úgy harcolsz, ahogy várják tőled. A gonoszságot nem gonoszsággal fizeted meg, hanem türelemmel. Az agresszióra nem idegességgel válaszolsz, hanem nyugalommal. Ha a feszültséget nem növeled, hanem csökkented, bármilyen nehéz is legyen az.

Isten harcosai ugyanúgy harcosok. Nem az a különbség, hogy ők nem akarnak győzni. Nem az a különbség, hogy nincs fegyver a kezükben. Nem is az a különbség, hogy nem harcolnak. A különbség magában a fegyverben van.

Ha Isten harcosa vagy, győzd le jóval a gonoszt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet