A világhírű parfüm



13 férfi – no és a házigazda – elmerülten beszélgetnek. Nagy szavak, mély gondolatok.
Az asszonyok valahol hátul csendben vannak, néha benéznek, nem fogyott-e el valami az asztalról, s azt tüstént pótolják. Most nincs bámészkodó tömeg, gyógyulásra sem várnak betegek – amolyan csendes Simon-party.
Egyszecsak beoson egy nő, és elindul egyenesen Jézus felé. De micsoda nő! Hátul derekáig érő koromfekete haja, ijedt, kérdő tekintete végigpásztáz a „tömegen”.
Nem kérdez, nem mond semmit. Válltáskájából hirtelen elővesz valamit – és annak egész tartalmát Jézusra önti. Pillanatok alatt lágy, sosem érzett illat tölti be a termet. Mindenki pár pillanatra lebénul. Ilyen illatot még soha nem éreztek. A halászkunyhóban, szegényes otthonaikban ez nem jellemző. De ugyanolyan hirtelen fel is ocsúdnak.
-          Micsoda pazarlás!
-          Hogy mert ez ide bejönni?
-          Nem tudja, hogy egy asszonynak semmi keresnivalója sincs a komoly férfiak között?
-          Aztán meg micsoda asszony ez?! Ó, ha Jézus tudná, hogy miféle, biztos, hogy ezt nem engedte volna meg!
-          Különben is ilyen drága parfümöt nem illik csak úgy elpazarolni! El kellett volna adni, az árából meg a szegényeket segíteni.
Az asszony már menekülne, de könnyeitől nem látja a kijáratot.
És ekkor megszólal a Mester:
„Miért bántjátok ezt az asszonyt? Hiszen jót tett velem. Mert a szegények mindenkor veletek lesznek, de én nem leszek mindenkor veletek. Mert amikor ezt a kenetet a testemre öntötte, a temetésemre nézve tette. Bizony mondom nektek: Bárhol a világon hirdetik az evangéliumot, azt is elbeszélik, amit ő velem tett, az ő emlékezetére.” 
 Máté 26: 10-13.
Vannak pillanatok, amikor Te sem tudsz megszólalni. Amikor minden szónál többet mond egy egyszerű tett. Amiben minden benne van. A múltad, a jelened és jövőd.
Jézus azonban érti. Sőt, jobban érti, mint akár Te magad.
Ne aggódj tehát, hogy mit mondanak mások! Akinek szántad, akinek odaadtad, soha nem felejti el! Ő számon tartja, sőt az „árát” is pontosan ismeri!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet