A békés remény...

"Békés hajlékban lakik majd népem, biztonságos lakóhelyeken, gondtalan nyugalomban."
Ézsaiás könyve 32:18

Eltűnt világunkból amióta valaki leszakította a gyümölcsöt a fáról. Eltűnt, és igazán soha nem tért vissza. Voltak, akik azt mondták, hogy itt és ott találkoztak vele, de kiderült, hogy mindez csak egy-egy kósza lázálom szüleménye. Hamisítványai kelnek életre egyes helyeken, de ugyanolyan gyorsan távoznak is a létezők sorából. Néhány szívbe időnként ellátogat, és vannak otthonok, ahol szívesen látják, de ott is csak vendégként maradhat.

Béke. Béke, mely megszűnt a bűneset óta. Béke, melyet már csak a fegyverszünet néven ismerünk. Béke, amire éhes az egész emberiség.

„Képzeld el, hogy nincs erőszak,/ Vége minden háborúnak!/ Lebegő nyugalom/ Árad, mint a fény.
Álmodom, hogy egy nap eljő,/ S nem lesz többé bánatfelhő./ Szemeden, szívedben/ Csak csend és béke vár.
Senki nem támad reánk./ Otthonunk lesz szép hazánk./ Lelkünk mélyén tiszta fény: A békés remény.
Félni nem kell senkitől./ A holnap gondja nem gyötör./ Lelkünk mélyén tiszta fény:A békés remény.
Képzeld el, hogy nem bujkálunk már!/ És minden bánat távol jár!/ És édes dalt dúdol a szél,/ A boldogság csak minket vár.” (Andrew Lloyd Webber: Volt egyszer egy csapat - musical részlet.)

Most még csak egy áhított kincs, de nem tart sokáig ez az állapot. Isten békét ígért nekünk először a mi szívünkbe, hogy a nehézségekben, a világ őrjítő rohamában is nyugalmat, békét érezhessünk magunkban és magunk körül. De itt nem állt meg. Örök békét ígért neked és nekem. Nem pusztán elméletben, hanem a valóságban, kézzel foghatóan. Eljön értünk, hogy újra békét teremtsen ezen a földön, hogy végleg megszüntesse a bűnt, és örök nyugalmat és szeretetet adjon azoknak, akik ezt elfogadják.

Te is egy jobb világról álmodsz? Te is elképzeled olykor, milyen lesz, amikor megszűnik az erőszak és minden háború? Te is vágysz arra, hogy félelem nélkül tudj végigmenni az utcán, hogy senki ne támadjon rád, és végre igazi otthonra találj? Isten nemsokára elhozza ezt számodra. Megígérte, hogy békét ad, és Ő állja is a szavát. Hát várjuk együtt az Ő országát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia