Istentől jövő ajándékok


„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosság Atyjától száll alá, akinél nincs változás vagy változásnak árnyéka.”
Jakab levele 1:17

„Hol volt Isten, mikor segíteni kellett?” „Ha valóban van Isten, miért engedi meg ezt a sok szenvedést és nyomorúságot?” – Ismerős kérdések, igaz? Istent okolni a bajokért, nem új keletű dolog. De akkor ki az oka a jó dolgoknak? Kinek köszönhetjük az oltalmat, a gondviselést, az élet kisebb-nagyobb örömeit?

Túl egyszerű lenne mindenért Istent okolni, és a Biblia szerint nem is igazságos, hiszen ott van Sátán, és ott itt vagyunk mi – lázadó, bűnös emberek. Isten néha valóban büntet, fegyelmez, hogy észhez térítse az embert, de nem okoz szükségtelen szenvedést senkinek. A bajok, a szenvedések a bűn következményei, aminek a Biblia szerint hamarosan vége lesz Jézus második eljövetelkor.

Isten jó ajándékait épp ebben a bűnnel terhelt világban kellene igazán értékelnünk. A Gonosz nem ad nekünk jó dolgokat. Pillanatnyi örömöket, élvezeteket adhat, de végső soron azzal is csak pusztulásunkat munkája.
A teremtés hat napja után, azt mondta minden alkotásról, hogy „igen jó”. Igen, ő jó, tökéletes földet adott nekünk otthonul, és ráadásul még adta az Éden kertjét. Ádámnak társat adott Évában, és minden jóval betöltötte életét, amire csak szüksége lehetett.

Isten jó és tökéletes ajándékai ma is záporoznak ránk. Állj meg most pár percre és gondold végig az élted jó dolgait, melyeket nem élvezhetnél Isten ajándékai nélkül. Gondold végig, miért lehetsz most, ebben a pillanatban is hálás. Vedd számba este, hogy mi mindent kaptál ma Istentől. Adja meg a „Jó Isten”, hogy megtapasztaljuk jóságát minden nap!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet