Szemtől szemben a világegyetemmel


 „Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat! Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt? Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét; Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?”  Jób. 38,4-7


Az elmúlt héten a következő levelet kaptam:

"Küldök egy meghívót, sürgetve, hogy aki csak tudja, feltétlenül nézze meg a "Hubble 3D - Szemtől szemben a világegyetemmel" c. filmet az IMAX moziban, ahol csak természeti képeket mutatnak három dimenzióban.  Azt javasolom, hogy hirdessétek ki a gyülekezetekben, mert ez egy igazi lelki tapasztalat, megláttatja az Isten birodalmát, nagyságát, hatalmát, és az eljövendő  örök életet. Bevisz az Orion csillag folyosójára, csodálatos, hitet ébresztő, újjászületést eredményező lelki áldás. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy  milyen életre szóló jelentőségű alkalom ez. Mintha Isten megnyitotta volna az egek ablakait, meglátni, hogy Ő van, és amit mi hiszünk a Bibliából, az mind igaz és ámen. A Biblia három dimenzióvá válik előttünk miután ezt megláttuk. 
Feltétlenül  tudassátok mindenkivel akit csak elértek! Hívőkkel, hitetlenekkel! „

Még nem volt időm megnézni ezt a filmet, de meg vagyok győződve, hogy  csodálatos felvételekben mutatja be a világegyetem nagyságát. Nézve ezeket a felvételeket, még inkább meggyőződhetünk róla, hogy milyen esendők vagyunk Isten pedig milyen hatalmas Isten. 

Jób csak szabad szemmel nézhetett fel az égre, és láthatta csillagokat, de a hite olyan sok próbát kiállt.
Mi beülhetünk egy három dimenziós moziba, az univerzumot láthatjuk a Hubble teleszkópon keresztül,  elutazhatunk az Orion csillagképbe, de vajon nagyobb lesz-e ettől a Teremtőbe vetett hitünk? 
Közelebb visz-e Istenhez a modern tudomány, a technika legújabb felfedezése? 
Rádöbbenünk-e, hogy mindez nem a véletlen műve, kell lennie egy Alkotónak?

A tudománynak nem a hit az ellentéte, hanem a tudatlanság, a hitnek nem a tudomány, hanem a hitetlenség. 

Isten öröktől fogva létezik, és nem csak megteremtette ezt a világot, de fenn is tartja. Nap mint nap gondoskodik rólunk.  Ha ezt megtapasztaltuk, akkor ez a film erősíteni fogja a hitünket, ha nem, akkor az ég összes angyala sem tud közelebb vonszolni Istenhez.

Imádkozzunk, hogy a mai napon is találkozzunk azzal, aki megteremtett bennünket, és bízzuk rá a mi életünket, Ámen


Megjegyzések