Miért csüggedsz?


„Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért!”


Jézus Krisztus a tettek embere volt. Hogy honnan lehet ezt tudni? Megmutatom.

A Biblia újszövetségi része tele van olyan történetekkel, ahol Jézus csodát tett. Fontos kiemelnünk, hogy ezek a csodák kivétel nélkül megváltoztatták emberek életét, sőt olyanra is van példa, hogy visszaadta az életet, ezzel is bizonyítva, hogy beszédei nem csak üres szavak, amelyek elvesznek amint kimondta őket, hanem azoknak valós erejük van és szavaival emberek életét változtatja meg. Ilyen történet az is, amikor egy hatalmas tömeg érkezett Jézushoz a Genezáret-tó partján. Ahogy ott tartózkodott meglátott két hajót, amelyek a part mentén voltak, mert épp megérkeztek az éjjeli halászatból, csakhogy semmi fogásuk nem volt. Abban a korban és azon a vidéken pedig a halászat feltétele volt az életben maradásnak. Jézus oda ment az egyik hajóhoz, ami már üres volt és beszállt, hogy onnan tanítsa a tömeget. Megkérte a hajó tulajdonosát, hogy vigye egy kissé beljebb a parttól, hogy mindenki megfelelően láthassa őt. Ekkor Simon beljebb evezett és miután Jézus befejezte a beszédet így szólt Simonhoz: -Evezz még beljebb és ereszd le a hálót. Erre Simon értetlenül állt és így válaszolt Jézusnak: - Egész éjjel kint voltunk a vízen és egy darab hal sem akadt a hálóba. Egész éjjel fáradoztunk és nem jártunk sikerrel, de ha te mondod Uram, akkor kivetem a hálókat ismét. Miután megtette, amit Jézus kért, olyan sok hal érkezett a hálóba, hogy alig tudták kihúzni, így intett a társainak, hogy jöjjenek és segítsenek kihúzni a hálót, ami a rengeteg haltól már-már szakadozott. Miután kihúzták a hálót, két hajót töltöttek meg hallal úgy, hogy azok majdnem elsüllyedtek. Ekkor Simon, akit Péternek is hívtak, leborult Jézus elé. Megérezte és megtapasztalta, hogy Jézusnak mekkora ereje és hatalma van.

Életünk során megannyi kérdőjeles helyzettel találkozhatunk és aggodalmas pillanatokból is jut bőven. Isten mégis ezt üzeni: Bízzunk benne! Bármilyen kétely, kérdés, aggodalom vagy nehézség van jelen az életedben, add oda Istennek! Fordulj hittel oda Istenhez és öntsd ki előtte a szíved. A vele való kommunikáció megváltoztatja az életünket és más perspektívába helyezi a nehézségeket is. Ha Simon nem hallgatott volna rá és nem engedte volna le a hálót a lehetetlennek tűnő helyzet ellenére, akkor nem történt volna meg ez a nagy csoda és most nem lenne előttünk példaként.

Isten ma is csodát tesz az életedben és ha bízol benne annak ellenére, hogy emberileg te nem látod a megoldást, akkor ő megfogja azt adni és ez számodra és a környezeted számára is egy óriási tapasztalat lesz, amiből később erőt tudsz meríteni.

Áldott napot kívánok!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet