Az ima ereje


„Virrasszatok, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen.”


Éreztél már izgatottságot? Izgatottsággal tölt el egy esemény várása vagy egy régóta tervezett találkozó. Ameddig ezekre a nagyszerű eseményekre készülünk, az odavezető út alatt, a sok teendő, elkészítendő dolog után fáradtnak, levertnek érezhetjük magunkat. A lélek kész, de a test erőtlen. Két fontos dolgot tehetünk annak érdekében, hogy a testünk is kész legyen.

A Gecsemáné kertben, egy sötét éjjelen, Jézus fontos tanáccsal látja el a tanítványokat és a jövő nemzedékeit egyaránt. Pontosan tudta, hogy miért olyan fontos felhívni erre a két fontos dologra a figyelmet: virrasszunk és imádkozzunk!

Virrasszunk! Nem, nem arról van szó, hogy éjszakákon keresztül ébren legyünk és minden napunk csak a fáradtságról szóljon. Nem kell kialvatlannak lennünk. Jézus a lelki virrasztásra gondol. Virrasszunk, figyeljük a lelkünket érő támadásokat. Sátán, mint egy vadász fel-alá jár a földön, hogy bántson, elbátortalanítson vagy „elaltasson”. Ha virrasztunk és figyelünk, akkor könnyen észre vesszük, hogy mivel próbálkozik az ellenség.

    Imádkozzunk! Amint megtudjuk, hogy életünket milyen támadások érik, bizalommal oda fordulhatunk Istenhez imádságban, hogy erőt kérjünk tőle. Isten ígéretei, amelyeket a bibliai kor emberének tett, a mai világban is érvényesek. Gyűjtsd össze ezeket az ígéreteket és amikor imádkozol bátran hivatkozz rá. Isten betartja az ígéreteit és megsegít a bajban! Ilyen ígéretet fogalmaz meg Ézsaiás könyvében is: „Ha vizen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.” (Ézsa.43:2)

Gondolj bele, hogy mekkora kiváltság oda menni Istenhez és segítségét elfogadva győzni. 

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet