Istennek átadott élet


„Tagjaitokat se állítsátok a gonoszság fegyvereiként a bűn szolgálatába, hanem álljatok Isten szolgálatába, mint akik a halálból életre keltetek, és tagjaitok az igazság fegyvereiként szolgáljanak Istennek.”

Pál levele a rómaiakhoz 6. fejezet 13. vers

Gonoszság. Fegyver. Bűn. A létező legnegatívabb szavak és a vers írója egy nagyon fontos dologra szólít fel. Tagjainkat ne állítsuk a bűn szolgálatába! Mit is jelent ez?

Az első és legfontosabb, hogy megállapítsuk azt a tényt vagy inkább választási lehetőséget, hogy kire adjuk le a voksunkat: Istenre vagy Sátánra szavazunk szolgálatunk, életünk folyamán? Minden ember szolgál egy irányba. Ha hallgatunk a  rosszról és nem harcolunk ellene, nem nyilvánítunk véleményt, nem jelent automatikus választást és kerülünk a jó oldalra. A hallgatás, a csendben megbújás ebben az esetben nem döntő dolog. Egy olyan harctéren vagyunk, amely bár szemmel nem feltétlenül látható, de lelkileg érezhető és ha leadod a voksod az egyik oldalon, akkor annak következménye lesz. Pál arra bátorít, hogy tagjainkat (fizikai testünket és lelkünket, értelmünket) ne a rossz oldal szolgálatába állítsuk. Ha igazságtalanságot tapasztalunk, ha azt látjuk, hogy emberek tévedésből vagy akaratlagosan is, szembe mennek Isten Igéjével, tanácsaival, akkor azzal a lelkülettel, amellyel Krisztus is tanított itt a földön menjünk oda embertársunkhoz és beszélgessünk vele döntése, megnyilvánulása okáról.

Ha Istent választjuk, akkor találkozni fogunk a gonoszság minden fegyverével. Leszünk megfélemlítve elveink miatt, érezhetünk kiközösítést, bánthatnak eszméink miatt, de erre az esetre is kaptunk egy erős és határozott választ Istentől, ami a következőképpen hangzik: „Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az Ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is és a Lélek kardját is, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal.” (Efézus 6:10-18)

Harcban állunk. Isten minden angyala készen áll arra, hogy segítsen a küzdelmeinkben, harcainkban. A fegyverzet adott, a döntés pedig a mi kezünkben van, hogy melyik oldalra állunk. Válasszuk az életet, hogy élhessünk!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet