Isten erejével

"Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek Asszíria királyától meg a vele levő egész sokaságtól, mert velünk többen vannak, mint ővele! Ővele emberi erő van, mivelünk pedig Istenünk, az Úr, aki megsegít bennünket, és együtt harcol velünk a harcainkban. És fellelkesült a hadinép Ezékiásnak, Júda királyának a szavaitól."


Ha van egy szóösszetétel, ami talán az összes többinél többször fordul elő a Bibliában, az a “ne félj”. Rick Warren szerint a Bibliában pont annyiszor található meg ez a szó, ahány nap van egy (nem szökő-) évben: 365-ször. Ezzel a két szóval köszönti az angyal Máriát, (Lukács evangéliuma 1:30) a pásztorokat, (Lukács evangéliuma 2:10) de ezt tanácsolja Jézus a tanítványainak is, a Hegyi Beszédben, (Máté evangéliuma 10:31) és üzeni Ézsaiáson, (Ézsaiás próféta könyve 41:10) és Jánoson keresztül is (A jelenések könyve 2:10)… És ezt üzeni a mai alkalommal is.

Van okod félni. Mindannyiunknak van.

A helyzet, amiben az egész világunk benne van, ez a járvány, félelmetes. Még akkor is, ha nincs igazán okunk az aggodalomra — egészségesek vagyunk, és a rokonságunkban, baráti körünkben se kapta el senki a vírust — akkor is abban a tudatban élünk, hogy bármelyik pillanatban történhet valami. Sok félelem ellen pedig még az orvosi maszk se nyújt védelmet. Sőt, sok olyan dolgot, amitől félünk, mi magunk se tudunk megakadályozni sehogy. Te mitől félsz igazán?


Ha félsz, ez az ige ma neked szól. Légy bátor, mert nem vagy egyedül! Isten veled van, ő segít meg téged. A problémáidon az orvosi maszk nem segít, de Isten igen! Ne félj!

És ha még mindig félnél, kattints a fenti linkekre, és olvasd el az idézett igéket! Addig olvasd, amíg meg nem bizonyosodsz róla: Isten veled van, nincs miért aggódnod! Legyen ez a mai házi feladat!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet