Hozz gyógyulást!

„Szeretett testvérem, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki a jót cselekszi, az Istentől van, aki a rosszat cselekszi, az nem látta Istent.”

Túl sok sebet ejtünk egymáson. Túl sok emberi kapcsolat fut zátonyra, túl sokak vállát nyomja nem egy feldolgozatlan teher, sérülések, melyeket a múltban okoztak nekik, melyek miatt nem tudnak, nem mernek teljes értékű életet élni. 

Jézus, amikor itt élt a földön, munkájának nagy részét gyógyítással töltötte. Vittek hozzá vagy jöttek hozzá maguktól mindenféle betegségtől szenvedő emberek, és Ő egyiknek sem mondta, hogy menthetetlen. Törődött a fizikai és lelki sérüléseikkel egyaránt, és mindegyiket begyógyította. Nemcsak a vakságot vette el, hanem a káros tévhitet is, miszerint ez a betegség Isten büntetése volt, és visszaadta az ember önértékelését. Nemcsak a gutaütéstől gyógyította meg a szenvedőt, hanem megbocsátotta bűneit. Nemcsak a vérfolyást szüntette meg, hanem a szégyent is elvette az asszonyról. 

Ma reggel Jézus azt kéri, folytasd ezt a munkát! Figyeld Őt, legyél kapcsolatban Vele! Tölts Vele időt minden nap, legyen ott a gondolataidban, és éld Vele a mindennapjaidat! És ha igazán megláttad, milyen Isten valójában, ha igazán találkoztál vele, akkor ez a cselekedeteiden is meg fog látszani. Nem a rosszat fogod követni, hanem a jót. Nemcsak nem teszed azt, ami helytelen, hanem a jót fogod cselekedni, azt, amit Tőle tanultál! 

Néha elég egy kedves mosoly, egy köszöntés. Van, hogy meg kell igazán hallgatni a választ a „hogy vagy?” kérdésre. Van, hogy egy ölelésre vagy egy tál meleg ételre van szükség. Esetleg tanácsra, vagy egy fuvarra a pályaudvarig. Tudni fogod, csak nyitott szemmel és nyitott szívvel kell járnod. 

Figyelj Krisztusra, és légy a Jó követe! Éld meg az Istennel való kapcsolatodat a mindennapokban, és hozz gyógyulást mások életébe!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet