Hol a helyed?


“Írtam nektek, gyermekek, mert ismeritek az Atyát. Írtam nektek, apák, mert ismeritek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, Isten igéje megmarad bennetek, és legyőztétek a gonoszt.”


Furcsa egy üzenet ez Jánostól. Nagyon végig kell gondolni lépésről lépésre, hogy mit jelentenek a szavak, mert nem egyszerű. Mit is akar mondani? Nézzük meg lépésről lépésre!

Ideális esetben a gyerekek ismerik az apjukat. János mindig nagyon közel állt Jézushoz, így az Atyához is. Számára az a fogalom, hogy Isten az Apja nem olyan távoli és elvont gondolat. Ha Isten gyermeke vagy, akkor ismered Őt. Ennyi az egész. Az Atya, mint Teremtő, az én apám. Lehet bármilyen a földi apám, de a mennyei egy tökéletes apa.

Édesapám mindig mesélt az őseinkről. Sok történetet hallgattunk nagyapám gyerekkoráról, vagy akár a dédnagyapánk életéről. Mindig jó volt hallgatni a történeteket a felmenőinkről. Az apák ismerik az ősöket, és feladatuk átadni ezt a tudást a gyerekeknek.

A fiatalok tele vannak energiával. Ha egy fiatal valamit eldönt, szinte megállíthatatlan. Ha egy fiatal Isten mellett dönt, és kitart emellett a döntése mellett, akkor ez hatványozottan igaz.

János arra szólít fel bennünket, hogy értsük meg, és tiszteljük a másik ember adottságait. Isten gyermekei egy belsőséges kapcsolatban vannak vele. Az apák, az idősek bölcsességgel vannak megáldva, és rengeteg történettel tudják gazdagítani hitünket. A fiatalok ereje pedig hegyeket képes megmozdítani.

Mindannyiunknak megvan a helye. Használjuk fel erősségünket, és tiszteljük a másikét!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima