Egységben az erő!


„Vezetés nélkül elbukik a nép, de segítséget jelent, ha sok a tanácsadó.”


Szokták mondani, hogy „Egységben az erő!”. A Biblia most megerősíti ezt a mondást és arra irányítja a figyelmünket, hogy vezetésre és együtt munkálkodásra van szükség. 

Képzeljük el, hogy egy olyan projektbe akarunk belefogni, ami nagyban megváltoztatná az életünket és ezzel együtt egy régi álmunk válna valóra. Szeretnénk egy olyan üzletet felépíteni, megalkotni, reklámozni majd sikerre vinni, amely eddig csak a gondolatainkban működött. Azonban van egy óriási gond. Igaz, hogy meg van hozzá minden szükséges anyagi forrás, elgondolások, tervezetek, de nincs olyan szakember, aki segíteni tudna a kivitelezésben. Ezzel a hátránnyal pedig nehezen tudunk előrébb haladni. Szükséges, hogy felvegyünk olyan szakembereket, akik értenek a tervek megvalósításához, értenek a marketinghez és esetleg még a könyveléshez is.

Ha a Bibliából kellene egy példát hozzak, akkor tökéletes eset erre a szövegre Mózes és Áron története. Mózes nem volt nagy szónok, ellentétben Áronnal, akinek megvolt a tehetsége a beszédhez. Isten tanácsolta Mózesnek, hogy vigye magával Áront is,amikor kihozza a népet Egyiptomból. Mózes szót fogadott és Áronnal együtt mentek a fáraó elé. Sikerüket Isten mellett annak is köszönhették, hogy megfogadták az Ő tanácsát és nem egyedül akartak megoldani egy olyan dolgot, amely minden bizonnyal kudarcban fulladt volna.

Isten ma is azt tanácsolja, hogy osszuk meg a feladatainkat másokkal. Nem kell minden gondot egyedül cipelnünk és összeroskadni a kudarcok terhe alatt. Sokkal könnyebb megmászni egy hegyoldalt, hogy ha biztosító kötéllel vagyunk kikötve, mintha csak úgy bukdácsolnánk a hasadékokban, ami nem mellesleg életveszélyes is lehet. Egységben az erő!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet