Végre kettesben

„Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük.”

Még nem dolgoztam fel. Úgy volt, hogy húsvétkor megszökünk a férjemmel a világ elől, és végre, a gyerekek születése óta először, kettesben töltünk egy hétvégét. Aztán jött a vírus, és nekünk le kellett mondanunk erről a régóta dédelgetett álmunkról. Nem nagy dolog, gondolhatod magadban, az ember az egészségéért nagyobb dolgokról is kénytelen lemondani. De nekem ez volt az a pont, amivel kapcsolatban hónapok óta azt mondogattam magamnak: “Csak eddig bírd ki! Csak eddig bírd ki, és utána végre feltöltődhetsz, pihenhetsz és kettesben lehetsz azzal, akit annyira szeretsz.” Úgyhogy én még gyászolok.

Nem tudom, te miről mondtál le a vírus okozta szükséghelyzet miatt. Nagyon könnyen megeshet, hogy az enyémnél sokkal fontosabb és nagyobb horderejű dologról. Például arról, hogy életed párja ott lehessen veled első gyermeketek születésénél, és együtt élhessétek át a csodát. Vagy arról, hogy végre együtt lehess a külföldön élő szeretteiddel. Esetleg, hogy nyugodt körülmények között végezhesd a munkádat, vagy leérettségizhess békésen, és felvételt nyerhess oda, ahova igazán szeretnél menni továbbtanulni. 

Bárhogy is legyen, Isten ma reggelre egy csodálatos igét küldött neked. Ő tudja, min mész keresztül, ismeri a fájdalmaidat, veszteségeidet, együtt siratja veled az összetört álmokat. És hív, hogy legyetek kettesben. Hív, hogy zárd ki a világot egy rövid időre a fejedből, és tölts időt, igazán minőségi időt Vele! Most egy kicsit hagyd a híreket, a statisztikákat, a munkát, és pihenj meg nála! 

Nála elsirathatsz minden veszteséget, Ő megérti és átéli fájdalmadat. Nála nyugalmat találsz a lelkednek az aggodalom, kétségek és bizonytalanság helyett. Nála remény vár rád, új erő és egy igazán mély baráti kapcsolat, amit nem tehet tönkre semmilyen vírushelyzet vagy szükségállapot.

Jöjj Krisztushoz, és engedd, hogy betöltsön és feltöltsön téged! Engedd, hogy Szentlelke békét hozzon nyugtalan szívedbe! Legyél kettesben Istennel, és éld át az Ő életet adó, megújító közelségét! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet