Apróságok értéke

És aki inni ad akár csak egy pohár friss vizet is egynek e legkisebbek közül, mert a tanítványom, bizony, mondom nektek: nem veszíti el jutalmát.

Mennyire tudjuk értékelni a kis, apróságnak tűnő cselekedeteket? 

A nagy látványos dolgokat, sikereket könnyű észrevennünk, hiszen szem előtt vannak. De vajon van-e szemünk a jelentéktelennek tűnőkre? 

Azokra az apró, hétköznapi cselekedetekre, amelyek mégis olyan sokat jelentenek, mert a hűség és szeretet megnyilatkozásai, s amelyek az életet élhetővé teszik?

Vannak vezetők, akik csak a „nagy képet” látják. Szemük előtt lebeg a cél, látják az utat is, de nem biztos, hogy látják az embert. Vannak vezetők, akik elvesznek a részletekben, nincs látásuk a célról és az útról. 

Neked milyen főnököd van, s te magad milyen vezető vagy?

Akik Jézust választják, egy olyan vezetőt fognak követni, aki mindig tudja, minek mi az igazi értéke, akinek a figyelmét a legapróbb dolgok sem kerülik el, aki a legkisebb cselekedetet is nagyra tudja értékelni, mert az indítékot is figyelembe veszi, s közben soha nem téveszti szem elől a célt és az utat. Nála soha nem kerül ellentétbe az igazság és a szeretet, a hit és a cselekedet.

Nem csupán a célt látja, de látja, sőt szereti az embert is. Azonosítja magát a szükségben levővel, azonosítja magát a tanítványaival, s értékel mindent, ami őszinte indítékból, szeretetből fakad.

Egy pohár hideg víz a szomjas embernek… mekkora értéke lehet, mi mindent üzenhet Istennek és a körülötted élőknek! 

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet