Megváltás 2021


"
De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve, hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk.

Galatabeliekhez írt levél 4:45

Új kezdet, új lehetőség, új év - milyen varázslatos kifejezéseket tud formálni az új szó! Mit tehetünk, ha az utóbbi időkben inkább ezeknek az ellenkezőjét éreztük? Hogyan fordítható meg a sors?

George három és fél éves volt és még mindig nem tudott beszélni, nem látott még TV-t, és nem tudta, mire való az evőeszköz. Amikor megérkezett nevelőszülei otthonába, hiába kérdezték, hogy mit szeretne enni, és mi a kedvenc étele, mert nem ismerte az ételeket sem. Egyetlen ételt ismert, ugyanis fogta a tejesdobozt, leharapta a tetejét, és kiitta belőle a tejet. Este, amikor közölték vele, hogy itt a lefekvés ideje, fogta a kabátját, leterítette a szoba sarkába, és ráfeküdt. Másnap, amikor kimentek a közeli parkba, földbe gyökerezett a lába, és csak nézett és bámult húsz percig: egy fát! Olyat sem látott még... George minden szoba falára rajzolt egy kört, benne egy ponttal, és elmagyarázta, hogy ez biztonságban tartja őt, mert egy burkot varázsol a ház köré. George öt éves korára megtanult beszélni, habár továbbra is hallgatag maradt, rendeződött az élete, és örökbefogadó szülőkhöz került, azonban az örökbefogadás egy bő év múlva mégiscsak zátonyra futott. Vajon mi mehetett keresztül a gyermek lelkében? "A szüleim nem szerettek, a nevelőszülők nem tartottak meg, az örökbefogadó szülő pedig elutasítottak." Ezek után került vissza a nevelőszülőkhöz. Két évvel később, amikor George már kilenc volt, a nevelőszülők felfedezték, hogy túl nagy a csend, és mindenki, aki volt már gyermek, tudja, hogy ez mit jelent... A nevelőapa Goerge-ot a nagyszobában találta meg, körülötte törött üveg, ami a családi fényképet fedte. A családi fényképen rajta voltak a szülők, Tony and Elsie Atkinson, és két gyermekük még a George megérkezése előtti időkből. Ezt a képet operálta ki George, majd nagy gondossággal egy széles mosolyú pálcikaembert rajzolt a családi képbe: önmagát.  (BBC)

A Biblia üzenete pont ez: amikor minden rosszra fordul, amikor szerethetetlennek érezzük magunkat, amikor azt érezzük, hogy minden rossz, akkor Isten kész új kezdetet adni! Nem egyszerűen azzal, hogy eltörli a rosszat, hanem úgy, hogy szeret, és a családja részévé fogad. Ez nem véletlen, hiszen az "idő teljessége" megterezett, várt és vállalt esemény az ő részéről. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy mi belerajzoljuk-e a magunk pálcikaemberét Isten családi fényképébe?

Boldog Új Évet Kívánunk Isten családjában!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet