Istennel semmi sem lehetetlen!


"Ezek a harci kocsikat, amazok a lovakat emlegetik dicsekedve, mi pedig Istenünknek, az Úrnak a nevét. Ők térdre rogynak és elesnek, mi pedig felkelünk és talpon maradunk." 

Zsoltárok könyve 20.fejezet 8-9. vers 

Mi a közös a Biblia hőseiben? Van egyáltalán közös? Hiszen vannak közöttük nők, férfiak, magasak, vékonyak, alacsonyak, testesebbek, gyerekek és idősebbek, harcosok és egyszerű emberek, azt mondhatnánk, hogy semmi közös nincs bennük. Tőlünk pedig végképp távol állnak. Hogyan lehetne egy Dávidot vagy egy Sámsont összehasonlítani velünk, vagy ha nőknél maradunk, akkor egy Esztert vagy Sárát említhetnénk-e egy lapon magunkkal?! - a kérdések jogosak is meg nem is. Ha nem is minden, de egy valami határozottan  közös volt bennük és ugyanakkor velünk is. Bíztak Istenben! 

Mózes vagy Eszter története az egyik legjobb példa a sok közül arra, hogy emberileg mindketten kevesek lettek volna feladatuk elvégzésére, egyedül nem tudták volna végigcsinálni, de az Úr, az az Isten, aki nem ad olyan feladatot, amelyhez ne adna erőt és lehetőségeket, hogy véghez lehessen vinni a tervet. Mózes többször is felhívta az Úr figyelmét tökéletlenségére és esetleges alkalmatlanságára, ezért Isten Mózes mellé vezette fivérét Áront, hogy ő támogassa. Ketten kivezették Egyiptomból Izrael népét. Nagy csapások közepette és sok nehézség mellett, de sikerült, mert Istenben volt bizalmuk és ez bőven elég volt ahhoz, hogy talpon maradjanak. Eszter is kevésnek érezte magát. Egy nő, akit az éj leple alatt elrabolnak és az ellenség palotájába visznek igazán kilátástalan helyzetet szül. Isten viszont egy különleges feladatot bízott Eszterre, amely eleinte nem volt teljesen világos a számára. Idővel, megértette, hogy az Úr őt használja fel arra, hogy népét biztonságos körülmények vegyék körül. 

Elgondolkodtam, hogy mi lett volna, ha a feladatokhoz minden feltételnek megfelelő és a feladat kívánalmait maradéktalanul betöltő ember lett volna kiválasztva? Nem biztos, de nagy esély van rá, hogy cseppet sem hallgattak volna Isten vezetésére, hanem ahogy fent is olvassuk a saját dolgaikat, erősségeiket emlegették volna, Istent pedig elfelejtették volna. Minden hősi tett a saját érdemükként lett volna feltüntetve, pedig minden győzelem mögött Isten áll! Később azok, akik egyszer győzelmet aratnak elbizakodottságukban térdre rogynak, mert nem engedik be Isten vezetését, viszont, ahogy tett Mózes vagy Eszter, vagy Dávid vagy Pál, akik követték az Úr útmutatását, talpon maradnak, mert erejüket, bizalmukat és bástyájukat nem magukba helyezték, hanem Istenbe! Ez a legfontosabb! 

Bármilyen akadállyal is állsz szembe, ha úgy érzed kevés vagy, ne feledd el, hogy Isten az, aki felruház a szükséges erővel és teljesítménnyel, lehetőségeket ad, hogy tervét végig vidd és természetesen figyelembe veszi azt is, hogy számodra is a legjobb legyen. Isten nem az erőseket választja ki, hanem az alkalmasokat. Ha most azt érzed, hogy kevés vagy a jelenlegi feladataidhoz, ne csüggedj el, Isten veled van és erőt ad minden naphoz és minden küzdelemhez! 

Áldott napot!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet