Vidámság-lavina


„A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja.”


Bizonyított tény, hogy a vidámság, a nevetés, a pozitív dolgokkal való foglalkozás gyógyító erővel hat az emberre, a szomorúság, lehangoltság, depresszió megbetegíti a testet is. A Biblia emberképe szerint az ember - test, lélek, szellem - egy és szétválaszthatatlan. A gyógyítás terén is elengedhetetlenül szükséges, hogy egységben, együtt kezeljük a teljes rendszert. Emellett nagyon fontos, hogy mi magunk is így tekintsünk magunkra, megbonthatatlan egységként. A mai reggeli ige ebben nyújthat nekünk segítséget.

Figyeljünk oda a lelkünkre is, a kedélyállapotunkra! A test legtöbbször jelez, ha valami probléma alakult ki benne, de a lelket hajlamosak vagyunk félvállról kezelni nemcsak magunk, hanem mások esetében is, és döbbent csendben ülni (vagy rosszabb esetben hibáztatni az illetőt), ha tragédia történik.

Ezért ma reggel hangozzon figyelmeztetésként ez a Bibliavers! Foglalkozzunk lelkünk ápolásával, rendben tartásával! Nyújtsunk segítséget egymásnak egy őszinte meghallgatással, beszélgetéssel, amikor tényleg figyelünk a „hogy vagy?” kérdésre adott válaszra! Vidámítsunk meg valakit, csaljunk mosolyt egy ismerősünk arcára, és ez ránk is pozitívan fog hatni. Induljon egy lavina, melynek hatására egyre több és több ember arcán fut végig a nevetés!

Isten szeretne egészségesnek, boldognak, kiegyensúlyozottnak látni. Szeretné, ha jó dolga lenne a lelkednek, testednek egyaránt. Hát jöjj ma reggel Hozzá, és engedd, hogy elindítsa benned ezt a lavinát, hogy megvidámítson téged! Engedd, hogy meghallgasson, beszélgessen veled, gyógyítson téged, hogy aztán továbbadhasd másoknak is a benned lángra lobbant örömöt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet