“ Kedves Mama”

„De Ruth azt felelte: Ne unszolj engem, hogy elhagyjalak, és visszatérjek tőled! Mert ahová te mégy, oda megyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg én is. Néped az én népem, és Istened az én Istenem.”

A Biblia egyik leggyönyörűbb vallomása, és kapaszkodj meg, egy hölgy mondta az anyósának! Bár az anyós-viccek szinte minden esetben a férfi és feleségének édesanyja kapcsolatát figurázzák ki, viszont a valóságban inkább a két hölgy között alakulnak ki konfliktusok, a feleség és férjének édesanyja között. 

Naomi elveszíti férjét és két felnőtt fiát, így Ruthnak búcsút kell intenie házastársának, sógorának valamit apósának is. Ő azonban ragaszkodik anyósához, és új népet, új Istent választ magának. Ennek az idegen (pogány) nő döntésének a következményeként pedig később név szerint bekerül Jézus nemzetségi táblázatába. 

Ruth ragaszkodott néhai férjének édesanyához, az asszony Istenéhez, az igazi Istenhez, ma pedig példaként állhat előttünk, melyen keresztül a Teremtő szólhat hozzánk. Vállaljunk felelősséget egymásért, ne hagyjuk magára a másikat, és ezzel együtt hozzuk meg a döntést Isten oldalán! 

Az Úr embereket hoz életünkbe, utakat keresztez egymással, mert célja és terve van nemcsak a mi, hanem a másik ember életével is. Küldetést, áldást, tapasztalatot szeretne adni, de ehhez elengedhetetlenül szükséges a mi döntésünk. 

Legyen ma és minden reggel ez a vallomás a miénk, az életünk része. Bánjunk jól az emberekkel, és tartsunk ki Isten, a mi Istenünk mellett, és egy csodás utazás várhat ránk! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet