Ki vagyok én?

„Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!”
Zsoltárok könyve 139:23-24

Számtalanszor feltetted már magadnak ezt a kérdést. Egy-egy nehéz élethelyzetben, veszteségek következtében, a döntésképtelenség örvényében, a szürke hétköznapok csendjében. Ki vagyok én? És keresed a legjobb választ. 

Születtél valahol valakiknek a gyermekeként, akik nevet adtak neked, és te ezt hordozod azóta is, akár békében állsz vele, akár nem. Ha feltúrod a hivatalos iratokat rejtő mappák rengetegét, meg fogod találni a születési anyakönyvi kivonatodat, ami bizonyítja, mikor, milyen felmenőktől jöttél a világra. Vannak igazolványaid, útleveled, névjegykártyád. Van lakcímed, munkád, munkahelyed. Van családod, hobbid, talán még életcélod is. Vannak képességeid - ne is próbáld tagadni. Van egy megjelenésed, sajátos stílusod, ízlésed. Van, amit szeretsz, és van, amitől kiráz a hideg. Vannak embertípusok, akikkel könnyebben szót értesz, és vannak, akikkel nagyon nehézkes a kommunikáció, mert nem beszélitek a másik nyelvét. Vannak álmaid és félelmeid, kívánságaid és tagadásaid. 

Most vegyük el mindezt! A papírokat, a munkát, a körülötted lévő embereket, az előtted álló lehetőségeket, és mi marad? Mit látsz, ha mindezt egy pillanatra semmivé tesszük? A mai Zsoltáron keresztül - ha elolvasod az egészet - Isten halkan megsúgja a választ: az Ő egyedi és megismételhetetlen, gyönyörű alkotását. 

Hiszen ott volt minden pillanatodban, amikor mások még nem is tudtak létezésedről. Figyelte a sejtek osztódását, és vigyázott már akkor rád, amikor a legsérülékenyebb voltál. És Ő ma is ezt a szerepet szeretné betölteni az életedben. Szeretné, ha ott lehetne, ha te is akarnád, hogy ott legyen veled életed minden pillanatában. Szeretné, ha kérnéd, vizsgálja meg szívedet, neveljen, fejlesszen, tanácsoljon, és vezessen a neked rendelt úton. 

Ő nyújtja ma reggel a kezét feléd, életed identitás-kérdésére ott van nála a válasz. A hogyan tovább már csak rajtad áll. Hát dönts jól, és válaszd Őt útitársnak!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet