Kamatoztasd a kincseid!




„De ő így válaszolt: Mondom nektek, hogy akinek van, annak adatik, akinek pedig nincs, attól még az is elvétetik, amije van.”



Gazdag vagy!

Azt mondod, hogy nincs elég pénzed? Régi az autód? Nem a legújabb divat szerint öltözködsz? És ha ezek hiányoznak, akkor már nem is lehetsz gazdag?

Jézus a fenti szövegrészletben egy hatalmas életigazságot fogalmazott meg, amit a mai társadalomban is elfogadnak és gyakorolnak még pedig azon elv szerint, hogy ha hálás vagy azért, amid van, akkor még többet kapsz, de ha elégedetlen vagy, akkor egyre kevesebb és kevesebb dolgot fogsz „kapni” és az az érzés kerít a hatalmába, hogy neked semmid sincs. Jézus fantasztikusan világít rá arra, hogy milyen az igazi gazdagság, az igazi megelégedettség. Vegyük sorba, hogy milyen ajándékokkal rendelkezel.

Legfontosabb, hogy kaptál egy életet, amellyel példát mutathatsz és így vezethetsz embereket a jó irányba és elveiddel Krisztushoz. Minden ember rendelkezik egy hús és egy lélek beli szívvel. A lélek szív hatalmas kincs arra az esetre, amikor találkozol egy szenvedővel és tudod őt bátorítani, megindul a lelked segítői szándéka. Van látásod, amivel észreveheted a szépet, a jót a másik emberben és a világban. Vannak kezeid és lábaid, amelyekkel felsegíthetsz egy rászorulót és elkísérheted őt egy biztos helyre. Van egy hited, amellyel reményt tudsz adni azoknak az embereknek, akik reménytelenül élnek és nem tudják, hogy merre induljanak el.

Ez nem a teljes felsorolás. Egészen biztos vagyok benne, hogy sok minden mással kilehet még egészíteni. Azonban egy valamit fontos megértenünk: gazdagok vagyunk azáltal, hogy Isten ezekkel a hatalmas ajándékokkal halmozott el minket. Egy anyagias világban hatalmas kincs egy ölelés vagy egy bátorító szó. Ha rendelkezünk ezen képességekkel, akkor gazdagok vagyunk, ha tovább adjuk, akkor még többet kapunk és rajtunk keresztül mások is megtapasztalhatják, hogy milyen szerető, gondoskodó Istenünk van.

Áldott napot!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet