Semmi sem állhat az útjába


 “Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.”


Van olyan kötél ami nem szakad el? Egy alkalommal amikor az autóm elromlott, vontatni kellett. Sajnos este történt, és aránylag messze, Budapest egyik végéből a másikba kellett átmenni. A hosszú úton rengeteg lámpa és gyalogátkelő volt. Édesapám figyelmeztetett, hogy óvatosan a fékkel, mert minden kötél szakad. Hátul gurultam, piros volt a lámpa, én meg óvatosan a fékre léptem… Mint szoktam. Csak egy nagy reccsenést hallottam, meg egy puffanást. A kötél megfeszült, jobban mint kellett volna, és elszakadt.

Azt mondja Pál, hogy mégis van olyan kötelék, ami nem szakad el semmilyen hatásra. Az igazi kibogozhatatlan, sőt átvághatatlan gordiuszi csomó maga Isten és a hívő ember kapcsolata. Pál azt mondja, hogy amikor minden ellene volt, amikor megkövezték, sőt amikor ostorozták, sőt amikor hajótörést szenvedett, bármi történt, bárki állt szembe vele, semmi sem volt képes elszakítani Istentől.

Isten szeretete az egyetlen olyan kapcsolat, ami bármilyen körülményt, bármilyen ellenséget, bármilyen más kapcsolatot túlél. Lehet szó egy kapcsolati krízisről, lehet szó egy munkahelyi válságról, lehet szó egy betegségről, egyik sem lehet akkora, hogy Isten ne szeressen.

Isten szeretete végtelen, és semmi sem állhat az útjába.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet